Gaudí pályázatot hirdet a Hispanisztika Tanszék

A Szegedi Tudományegyetem Hispanisztika Tanszékének katalán lektorátusa pályázatot hirdet egy Antoni Gaudí tiszteletére épített pad látványtervének elkészítésére.

A feladat: egy szecessziós stílusú pad építése, Antoni Gaudí összetört kerámiacsempéket alkalmazó trencadís technikájának alkalmazásával. A pályázat célja, hogy tisztelegjenek a művész előtt tekintettel arra, hogy Szegeden számos szecessziós épület található, illetve, hogy a Szegedi tudományegyetemen már több mint 20 éve folyik katalán oktatás. A padot a Bölcsészettudományi Kar Petőfi épülete (Petőfi Sándor sgt. 30-34.) előtt található füvesített területen helyeznék el.


1


A jelentkezés a Szegedi Tudományegyetem bármelyik karának hallgatója számára nyitott. A látványtervnek Gaudí stílusát kell idéznie, inspirációul szolgálhatnak a pályázati felhívásban található képek. A mintázatnak a trencadís technikát kell tükröznie. A pad mérete megegyezik egy két-három személy számára alkalmas normál pad méretével. A látványterveket az estudiscatalansszeged@gmail.com e-mail-címre várják a szervezők, az e-mail tárgyaként a következő szöveg feltüntetésével: Gaudí’s Bench/Gaudí padja. Határidő: 2018. április 5-e éjfél.


2


A nyeremény egy Gaudíról és a szecessziós Barcelonáról szóló könyvcsomag, valamint 10.000 Ft értékű könyvutalvány. A zsűri tagjai: Sándor Klára főiskolai tanár, általános dékánhelyettes (SZTE BTK) Dr. Csikós Zsuzsanna egyetemi docens, tanszékvezető (SZTE BTK Hispanisztika Tanszék), Andreea Isabella Stefan katalán lektor (SZTE BTK Hispanisztika Tanszék).


3



SZTEinfo

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket