SZTE felvételi 2023

Új szakokat indít a Szegedi Tudományegyetem

A 2022/23-as tanévhez hasonlóan, a 2023/24-es tanévben is több új szakot indít a Szegedi Tudományegyetem. Az intézmény az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon, a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, a Mérnöki Karon, illetve a Természettudományi és Informatikai Karon hirdet újabb képzéseket a felvételizőknek.

A Szegedi Tudományegyetem 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár- és bölcsészettudomány területektől kezdve a gazdaságtudományok, informatika, jogi, pedagógusképzés, sporttudomány, műszaki és művészet, művészetközvetítés területeken át egészen az orvos- és egészségtudomány, valamint a társadalom és természettudomány területekig.

Az új szakokkal az intézmény célja, hogy minden jelentkező az aktuális élethelyzetének, tudásának és előképzettségének megfelelő területen szerezzen életre szóló tudást és gyakorlati tapasztalatot, növelve az SZTE-n végzett hallgatók munkaerőpiaci sikerességét. A Szegedi Tudományegyetem – mint a QS World University Rankings szerint Magyarország legjobb egyeteme –13 képzési területen több mint 550 képzést kínál jövendőbeli hallgatóinak.

A Szegedi Tudományegyetem 2023-tól az alábbi, új képzéseket hirdette meg az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon: egészségügyi menedzser mesterképzés, levelező tagozaton. A Juhász Gyula Pedagógusképző Karon: tanári (könyvtárostanár 4 félév) mesterképzés, levelező tagozaton; tanári (természettudomány-környezettan szakos tanár 4 félév) mesterképzés, levelező tagozaton. A Mérnöki Karon: táplálkozástudományi mesterképzés, levelező tagozaton. A Természettudományi és Informatikai Karon: geoinformatika mesterképzés, nappali és levelező tagozaton.

Az intézmény továbbra is várja a jelentkezőket a tavalyi évben első alkalommal meghirdetett képzésekre is, például: az Állam- és Jogtudományi Karon nukleáris jogi szakjogász szakirányú továbbképzésre, levelező tagozaton; digitális adatvédelmi szakjogász és szaktanácsadó szakirányú továbbképzésre, levelező tagozaton. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon a fejlesztő irodalomterápia szakirányú továbbképzésre, levelező tagozaton. Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon a kiterjesztett hatáskörű ápoló és a szakvédőnő mesterképzésre. A Gazdaságtudományi Karon a Business Coach szakirányú továbbképzésre, levelező tagozaton; a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon a művészeti instruktor mesterképzésre, nappali és levelező tagozaton vagy a zenei mediáció szakirányú továbbképzésre, ugyancsak levelező tagozaton. A Mérnöki Karon az ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzésre, nappali és levelező tagozaton, és az egészségügyi műszaki szakmérnök/szakmenedzser szakirányú továbbképzésre, levelező tagozaton; a Természettudományi és Informatikai Karon pedig a molekuláris biológia mesterképzésre, nappali tagozaton.

Pósa Tamara

Fotó: Pixabay


Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket