honlap-fejlec-6

EPAM modul a Szegedi Tudományegyetemen

Az EPAM és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésében 2023 őszétől képzési területtől függetlenül új modul nyílik az IT terület iránt érdeklődő hallgatók számára.

Az EPAM modul olyan online kurzusok gyűjteménye, melynek célja, hogy segítsen felkészülni a vállalatnál kínált állásokra – képzési területtől függetlenül. Az EPAM szoftverfejlesztéssel és tanácsadással foglalkozó IT nagyvállalat, 57,450+ munkavállalóval világszerte. Missziójuk, hogy egészen fiatal kortól támogassák az IT iránt érdeklődőket például gyermekeknek szóló színes programokkal, valamint pályakezdők számára kialakított képzésekkel. Az egyetemi modul kiválóan illik ehhez a vállaláshoz, hiszen az IT pozíciókhoz kapcsolódó elvárásokat hozza közelebb azokhoz, akik majd nagyvállalati környezetben szeretnének egyszer állást találni.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói összesen 39, a Coursera felületen számukra ingyen elérhető kurzusból és projektmunkából választhatnak, amelyeket az EPAM szegedi munkatársai válogattak össze a cég képzési és HR politikájának megfelelően. Ezek többek között az IBM, a Johns Hopkins University és a Google által készített tartalmak a C#, Java, JavaScript, .NET elsajátítását segítik a Courserán megszokott magas minőségben. A klasszikus, online kurzusok mellett a gyűjtemény tartalmaz rövid, gyakorlati feladatokat (úgynevezett guided projekteket), amelyek egy-egy megoldásra fókuszálva, távoli asztal eléréssel tanítanak meg értékes IT fogásokat. Az IT területhez szorosan kötődő tartalmakon felül pedig például problémamegoldást és a ma már szinte elengedhetetlen agilis projekt menedzsmentet is tanulhatnak az érdeklődők.

A modul minden hallgató számára elérhető, képzési területtől függetlenül, ugyanis az SZTE hisz abban, hogy a digitális írástudás és az IT ismeretek fejlesztése minden szakon fontos cél, ráadásul a munkaerőpiacon nagyra értékelt készség a nyitottság és a fejlődésre való igény. Ezért a modul teljes tartalmát vagy néhány elemét mindazok felvehetik, akik szívesen tájékozódnának ezen a területen, illetve anélkül bővítenék képzési portfóliójukat, hogy egy újabb szakra felvételiznének. A tanfolyamokért járó igazolások kiváló mellékletei lesznek az önéletrajzoknak, különösen az EPAM-állásinterjúkon.

A Coursera kurzusok a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára ingyenesen és a tanulmányi idejük alatt korlátlanul elérhetők, továbbra is rugalmasan, saját időbeosztás szerint végezhetők, az egyetemi tanulmányok alatt pedig kreditté válthatók.

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket