honlap-fejlec-16

Az SZTE TTIK a "Mi a pálya?" műszaki pályaválasztó fesztiválon

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) idén már 8. alkalommal rendezi meg a "Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztivált" Magyarország hat nagyvárosában, köztük Szegeden is. Az esemény célja a műszaki szakember utánpótlás támogatása és a fiatalok érdeklődésének felkeltése a műszaki pályák iránt.

A modernizáció, digitalizáció és mesterséges intelligencia térhódítása azt mutatja, hogy a műszaki területeken nagy szükség van jól képzett szakemberekre. Ennek érdekében a MEE összefogásra ösztönzi nagyvállalatokat, kkv-kat, önkormányzatokat és oktatási intézményeket. Az "Mi a pálya? Műszaki Pályaválasztó Fesztivál" évente több mint 10.000 fiatalnak segít a pályaorientációban.


Az MEE már 1900 óta elkötelezett a műszaki szakmák népszerűsítése mellett. Az esemény támogatásában nagyvállalatok és önkormányzatok is részt vesznek, elismerve a rendezvény társadalmi felelősségvállalását.

Az eseményeken a fiatalok betekintést nyerhetnek a műszaki pályákba, és megismerhetik, milyen életpálya vár rájuk a szakmai területen. Idén Szegeden Karunk az Informatikai Intézettel közösen vett részt az eseményen október 4-én. Kiállítóink izgalmas eszközök bemutatásával vezették be a fiatalokat az informatikai karrierlehetőségek világába.


A szervezők remélik, hogy ezek az események hozzájárulnak a műszaki szakmák iránti növekvő érdeklődéshez és a szükséges szakemberek képzéséhez. Az eseménysorozat szeptember 27-én, Pécsett kezdődött, és november közepéig hat városban látogatható meg a pályaválasztó roadshow.

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket