20231106_Igloi_Ferenc

Eötvös József-koszorúval díjazták Prof. Dr. Iglói Ferenc életművét

A Magyar Tudomány Ünnepe nyitóeseménye alkalmából Akadémiai életműdíjat vehetett át intézetünk professor emeritusa, Dr. Iglói Ferenc.

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a Magyar Tudomány Ünnepe nyitóeseménye alkalmából 2023. november 3-án - kiemelkedő tudományos életműve elismeréseként - Eötvös József-koszorúval tüntette ki Prof. Dr. Iglói Ferencet, a fizikai tudomány doktorát, a Wigner Fizikai Kutatóközpont és az SZTE TTIK Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének professor emeritusát a statisztikus fizika, azon belül a fázisátalakulások, a rendezetlen és a nemegyensúlyi rendszerek elméleti vizsgálatában elért nemzetközileg is kiemelkedő eredményeiért, a Wigner Fizikai Kutatóközpontban és a Szegedi Tudományegyetemen létrejött sikeres kutatócsoport irányításáért, valamint a hazai és nemzetközi tudományos életben és tudományos közéletben való aktív és elismert részvételéért.


A kitüntetéshez az SZTE Fizikai Intézet munkatársai és hallgatói nevében ezúton is gratulálunk, és további értékes alkotóéveket kívánunk Professzor Úrnak!


20231106_Igloi_Ferenc

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket