DK2023-1w

A természettudományi képzést folytató egyetemi karok dékáni kollégiuma a TTIK-n

A természettudományi képzést folytató egyetemi karok dékánjai és kari vezetői hagyományosan évente egy vagy két alkalommal közös tanácskozás keretében vitatják meg a felsőoktatás és a képzési területük aktuális kérdéseit.

Az idei év tavaszán, 2023. május 26-án a megbeszélés házigazdája a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara volt.

A résztvevőket köszöntötte Prof. Dr. Kónya Zoltán tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese. A tanácskozás központi témája a képzési és kimeneti követelmények átalakításával kapcsolatos aktuális feladatok áttekintése volt. Ezen túlmenően az SZTE, a BME, az ELTE, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem természettudományi karainak vezető munkatársai áttekintették a természettudomány képzések – kiemelten az ún. Z-szak – helyzetét.

DK2023-2

A rendezvény résztvevői szakmai eszmecserét folytattak a jelentkezők számának növelése érdekében kialakítandó lehetséges stratégiáról, valamint szóba került a mesterséges intelligencia szerepének változása és ennek kezelése a felsőoktatásban.
Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket