honlap-fejlec-1

Népszerű volt az SZTE standja az Education

Folyamatos volt az érdeklődés a Szegedi Tudományegyetem standjánál az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A továbbtanulás előtt állókat 2023. január 12-14-ig várták az SZTE 12 karának és Tanárképző Központjának képviselői.

Minden évben részt vesz az Educatio kiállításon a Szegedi Tudományegyetem. Magyarország legjobb egyetemének képviselői idén a HF30-as standnál várják az érdeklődőket, hogy első kézből adjanak választ a felvételivel kapcsolatos kérdésekre. Az első nap tapasztalatai alapján a legtöbben az ösztöndíj-lehetőségekről és a kollégiumi elhelyezésekről érdeklődtek a központi pultnál. Az egyes karok standjainál a felvételi követelményekre és a különböző hallgatói támogatásokra, szolgáltatásokra voltak kíváncsiak. Az egyetem hallgatói örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat akár a tanulmányaikról, akár a hallgatói életről, akár a diplomát követő jövőképről legyen szó.


Educatio_2023_SZTE

Képgaléria a rendezvényről. Fotó: Sahin-Tóth István

Aki ellátogatott az SZTE standjához, mindent megtudhatott a pezsgő szegedi diákéletről, a tehetséggondozási programokról, a nemzetközi ösztöndíjakról, a szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről is. Emellett az érdeklődők megismerhették az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat munkáját, a SZTEsók, a Coursera és a EUGLOH program előnyeit. A továbbtanulás előtt állók kézhez vehették az egyetem 2023/2024-es tanévre szóló felvételi kiadványát, a legaktívabbak pedig SZTE-s ajándékokkal gazdagodhattak.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István