2023. november 30., csütörtök
 
Facebook Instagram YouTube TikTok
 
 
 
 
honlap-fejlec-34

A „Legeredetibb Ötlet" díjat nyerte el az SZTE csapata a Hackathon Partiscum 2022 Versenyen

A Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter 2022. november 17-én rendezte meg a HACKATHON PARTISCUM 2022 rendezvényt, Szegeden az SZTE Tanulmányi és Információs Központban. Az eseményre középiskolás és egyetemista csapatok is nevezhettek. A "Legeredetibb Ötlet" díjat, a Szegedi Tudományegyetem 429 csapata nyerte el.

A HACKATHON egy közösségi informatikai – programozási problémamegoldó show, amely során a résztvevő csapatok innovatív megoldásokkal állnak elő egy valós, létező dilemma vagy kihívás megoldására. A Versenyre két kategóriában lehetett nevezni:

Hackathlon versenyen nagy volt az érdeklődés

Hackathlon versenyre nagy volt az érdeklődés Fotó: Farkas György

A 4-hetes feladatmegoldó versenyen az R&R Software Zrt. szponzor által megfogalmazott valós problémára kellett a csapatoknak megoldást találniuk. A meghirdetett valós üzleti probléma a „Computervision alapú intelligens képességek fejlesztése vállalati értékesítési megoldásban”.

A versenyző csapatok:

- Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium: Infinity csapata

- Szegedi Tudományegyetem: 429 csapata

- SZSZC Déri Miksa Műszaki Technikum: BNK csapata.

A zsűri soraiban Szabó Zsolt, R&R Software Zrt., Bilicki Vilmos, SZTE, Dr. Gyenizse Pál, Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter képviselője foglalt helyet.

Hackathlon versenyen munkálkodnak a fiatalok

Hackathlon versenyen munkálkodnak a fiatalok Fotó: Farkas György

A "Legeredetibb Ötlet" díjat a Szegedi Tudományegyetem 429 csapata nyerte el. A csapat tagjai: Joób Gréta Olívia, Kálló Domonkos az SZTE hallgatói.

A szakmai zsűri a "Leginnovativabb Csapat" díjat a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium Infinity Csapatának ítélte oda.

A másik kategóriában egy pörgős, 3 órás sprint versenyen, egy adott problémára kellett a helyszínen egy megoldási koncepciót kidolgozni. Létrehozni egy architektúra vázlatot és egy proof of concept-et.

A 3 órás sprint versenyen a következő témákra keresték a megoldást: az igényalapú közösségi közlekedés megszervezés kialakítása; a mikro-mobilitási eszközökkel optimalizált közösségi közlekedés egy élhető városban; és az elektromos autók optimális használata egy városi környezetbe formálódva.

A zsűri tagja: Balla Attila, Input Program; Tóth Attila, YesIT Kft., Marton Lajos, P92 IT Solutions Kft., Gyimóthi László, Scolia Technologies Kft.

A szakmai zsűri döntése alapján a Legjobb pitch díjat, Miszori Gergő, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákja kapta az INFINITY Csapat tagjaként.

A Sprint Verseny fődíját a Szegedi Radnóti Miklós Gimnázium tanulói, az INFINITY csapat tagjai nyerték el. A csapat tagjai: Bővíz Dániel, Tulkán Dávid, Miszori Gergő, Gosztolya Gergő, Hárs Kende, Ferenc Szabolcs, Gergely Máté.


Hackathlon_Galeria
Képgaléria az eseményről Fotó: Farkas György


A csapatok a verseny előtt rövid felkészítést, iránymutatást kaptak a kihirdetett feladatok témaköreiről, illetve a „pitchelés”, az előadás technikájáról, és az ahhoz kapcsolódó elvárásokról. A diákokat a YesIT Kft., az Input Program, a Dopti Kft., a P92 IT Solutions, Kft. és az AmSmart Technologies Kft. mentorai segítették.

A Hackhathon együttműködő partnerei a Szegedi Tudományegyetem, az Input Program, a YesIT Kft., és az AmSmart Tecnologies Kft. voltak. A Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter, jövőre is szeretné megrendezni a nagy sikerű versenyt. További információ az eseményről itt található.

Kovács-Jerney Ádám

Borítókép: A diákokat mentorok segítették a felkészülésben Fotó: Farkas György

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket