Diplomaátadó ünnepség - 2022 tél

Február 5-én 11 órakor lezajlott a Természettudományi és Informatikai Kar diplomaátadó ünnepsége a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az ünnepi diplomaosztó Kari Tanács tagjai Prof. Dr. Horváth Dezső dékán, Prof. Dr. Papp Tamás általános és tudományos dékánhelyettes, Dr. Pfeiffer Ilona oktatási dékánhelyettes, Dr. Vinkó Tamás közkapcsolati dékánhelyettes, valamint Dr. Vígh Viktor gazdasági dékánhelyettes voltak. Az eseményen az egyetem képviseletében részt vett Prof. Dr. Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes. A családtagok a járványhelyzetre való tekintettel online élő közvetítés segítségével követhették a történéseket.

A diplomaátadó ünnepi ülést Prof. Dr. Horváth Dezső dékán nyitotta meg – ismertette, hogy összesen 202 fő teljesítette az őszi szemeszterben az oklevél kiadáshoz előírt követelményeket, közülük 148 fő alapképzésben, 36 fő mesterképzésben és 9 fő osztatlan tanárképzésben és 9 fő szakirányú továbbképzésben vett részt.


dsc_0001


Az ünnepi műsor keretében esőként Krizsány Csenge fiatal gitárművész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának hallgatója előadását hallgathatta meg a közönség.


dsc_0012


Az avatandók eskütételét és a diplomák átadását követően megtartott ünnepi beszédében Dékán úr elmondta, hogy a most végzettek sikeresen teljesítettek a képzés során, melyben voltak tervezhető és előre nem látható akadályok is. A járványhelyzet, és az egyetemi oktatásban emiatt alkalmazott hibrid oktatás jelentette az egyik ilyen előre nem látható kihívást, melyet sikerült teljesíteniük. Kiemelte, hogy természettudósok, tanárok, informatikusok fontos szerepet töltenek be a társadalomban, ugyanakkor ahogyan egy-egy találmány jelentőségét nem mindenki látja be azonnal, bár alapvető fontosságú, úgy bizonyára majd a jelenlévők is találkoznak olyan helyzetekkel, ahol kitartónak és következetesnek kell lenni a céljuk érdekében. Elmondta, hogy az életben való boldoguláshoz az oklevelet szerzettek jó eséllyel indulnak, ezt bizonyítja az a tény is, hogy az ország egyik legjobb karának a diplomája van a kezükben. Megköszönte a szülőknek, hogy lehetővé tették, hogy gyermekeik a SZTE Természettudományi és Informatikai Karán tanulhasson és megértésüket is, hogy most az ünnepségen csak lélekben és az interneten keresztük lehetnek jelen. A végzetteknek további karrierjükhoz sok sikert, kitartást és jó egészséget kívánt.


dsc_0025


dsc_0022


A végzősök nevében Zombori-Benczur Izabella okleveles középiskolai biológiatanár és okleveles természetismeret-környezettan tanár búcsúzott el. A búcsúbeszédet követően Köblös-Rupáner Ágnes előadásában Kassák Lajos Távoli üdvözlet című verse hangzott el.


dsc_0146


Az ünnepséget rektorhelyettesi zárszó és a Szózat zárta.


dsc_0010


A diplomaátadó ezen a linken visszanézhető: https://www.youtube.com/watch?v=9XVqmszcBNM&t=965s