Buszkesegeink_az_MTA-n

Az SZTE TTIK-ról három új tagot választott az MTA

A Szegedi Tudományegyetem Hírportálja már beszámolt arról, hogy az MTA 195. közgyűlésén a közös akadémiai jelöltlistára felkerült 110 kutató közül választotta meg az Akadémikusok Gyűlése a tudós testület új – rendes, levelező, külső és tiszteleti – tagjait. 2022. május 3-án kiderült: a Szegedi Tudományegyetem 20 akadémikusa mellé 4 új tagot választott az MTA, közülük hármukat szoros szálak fűzik a Természettudományi és Informatikai Karhoz.

AZ MTA TISZTELETI TAGJA

Az Akadémia közgyűlésén bemutatták az új tagokat, akiknek tudományos életrajzát közzétette az mta.hu. E körbe került a Szegedi Tudományegyetem polgárai közül, az MTA tiszteleti tagjaként, Karikó Katalin, az SZTE kutatóprofesszora, a BioNTech RNA Pharmaceuticals (Mainz, Németország) alelnöke, a philadelphiai Pennsylvaniai Egyetem Perelman Orvostudományi Karának (University of Pennsylvania, Perelman School of Medicine) oktatója (adjunct professor). Szűkebb szakterülete a biokémia, a molekuláris biológia, hírvivő-RNS-kutatás és az mRNS humán terápiás célú alkalmazásai.


kariko_katalin_450x330


AKADÉMIKUSI FOKOZATOK

Az Akadémia levelező tagjai közül az MTA rendes tagja lett Kovács Zoltán, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Földrajzi és Földtudományi Intézet Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszékének kutatóprofesszora, tanszékvezető egyetemi tanár, akinek fő érdeklődési területe a társadalomföldrajz.


kovacs_zoltan_450x330_1


Az Akadémia levelező tagjai közé került M. Tóthné Farsang Andrea, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék egyetemi tanára, aki a természetföldrajzra fókuszál.


m._tothne_farsang_andrea_450x330

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket