cikkfejlec_tavasz

Kezdődik a Szegedi Tudományegyetemen az Egyetemi Tavasz

Hét héten át több száz programmal várja az egyetemi polgárokat és a város lakóit a Szegedi Tudományegyetem hagyományos tavaszi programkavalkádja, az Egyetemi Tavasz. 2022. április 6. és május 25. között 70 helyszínen közel 300 esemény – kiállítások, tudományos és ismeretterjesztő előadások, konferenciák, színházi bemutatók, koncertek és szórakoztató programok – közül válogathat a közönség.

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem legrangosabb tavaszi rendezvénysorozata, melyet az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája szervez immár tizenhetedik alkalommal. A fesztivál hivatalos megnyitója hagyományosan a Költészet Napján, április 11-én lesz.

Az egyetem centenáriumi évében több program kapcsolódik az egyetem történetéhez, egykori neves diákjaihoz, többek között Müller Miklós fotóiból nyílik kiállítás a Rektori Épületben 2022. április 11-én, 18:00 órakor, a Szegedi Egyetemi Színház bemutató előadásában megidézi Szent-Györgyi Albertet, az egyetem egykori neves tudósát és rektorát. Kiemelt program lesz május 5-én, egyetemünk volt diákja, Radnóti Miklós születésnapján a Radnóti egytől egyig program, amelyen délután egy és hajnali egy óra között különböző egyetemi és városi szervezetek, közösségek közreműködésével felolvassák a költő összes versét.

Folytatódik a Rektori Épület Dísztermében a népszerű komolyzenei koncertsorozat, fellépnek többek között, Császár Zsuzsanna zongoraművész és Tomasz Máté gordonkaművész, Szives Márton és az Alföld Quartet, Pavlovits Dávid és Girán Péter gitárművészek.

A programkínálatot színesíti az Universitas Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Egyetemi Énekkar ünnepi hangversenye, valamint a muzsikáló orvosok tavaszi koncertje. Az egyetem egykori diákjai koncerttel kedveskednek alma materüknek: a Radnóti Kávézóban Enyedi Sugárka várja a jazz szerelmeseit, május 25-én, az Egyetemi Tavasz záróeseményeként pedig Tandi Flóra itt mutatja be új lemezét, olyan neves vendégművészekkel, mint Miklósa Erika és Wolf Kati.

Fesztivál a fesztiválban, egy új rendezvénnyel is színesedik a tavaszi programkínálat, az I. Triplex Fest Szeged – Hármashatár Fesztivál Parno Graszt, Besh o DroM, Aurevoir koncertekkel és táncházakkal várja a zenerajongókat.

Folytatódik a már hagyományossá vált Vers délben sorozat is: az Egyetemi Tavasz ideje alatt egy-egy egyetemi polgár vagy szegedi lakos elmondhatja, felolvashatja, előadhatja egyik kedves versét az SZTE Rektori Hivatal épülete előtt, Szent-Györgyi Albert szobránál, hétköznaponként 12 óra 10 perckor.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Szegedi Tudományegyetem tavaszi rendezvénysorozata, a 17. Egyetemi Tavasz. A részletes program ide kattintva elérhető

SZTEinfo