A Berzsenyi Dániel Líceum tanulói eredményesen építenek és programoznak

A Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium falai között már négy éves hagyománynak örvend a robotika szakkör, melyet Lang Ágota tanárnő koordinál.


A Líceumban a kisebbek a LEGO Mindstorms robotok programozásával foglalkoznak, míg a nagyobbak, a 8-12. osztályban már az Arduino és Microbit vezérlésébe is belekóstolnak. A diákok 2019 őszétől már a Líceum saját robotjain gyakorolhatnak, korábban kölcsönzött eszközökkel tanultak, a tavalyi tanévben pedig már arra is lehetősége nyílt a gyerekeknek, hogy otthoni környezetben tanuljanak az eszközökkel. A szakkört a Covid sem állította meg, a tanulók online formában sajátították el a programozás csínját-bínját.
A projekteket a Líceum a Szegedi Tudományegyetem Kutató Iskolájaként tudja szponzorálni. Ennek keretében számos izgalmas és innovatív projekt készült már, mint a ToronyMentő Dőlésgátló; egy bolygó felszínén a szél segítségével közlekedő és adatokat gyűjtő Ördögszekér több változatban; a rákok ollóját alapul vevő fogó és behúzóeszköz modellje, illetve lemerült űrkockákat begyűjtő űrkuka. A munkák bemutatásra kerültek a Kutató Iskolák fórumán, valamint a Szegedi Innovatív Informatikai Versenyen és az Evangélikus Kutató Diákok Országos Konferenciáján is.


Forrás: Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium oldala

www.bdeg.hu