A*STAR Graduate Academy által kínált ösztöndíj lehetőségek

Az A*STAR Graduate Academy a kutatás humán erőforrásainak kérdéseivel foglalkozik,

tudományos ösztöndíjakat ítél oda, munkaerő-képzési és fejlesztési programokat és

kezdeményezéseket dolgoz ki.

Az elmúlt években számos magyar hallgató végezte PhD tanulmányait Szingapúrban, és az évek alatt Szingapúr legjobb egyetemein dolgoztak és kutattak, nagy részük utána állásajánlatot is kapott. A magyar hallgatókról igen jó véleménnyel vannak a helyi felsőoktatási intézmények, hiszen az ösztöndíjat elnyert kutatók mind kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a területükön.


Az A*STAR az alábbi ösztöndíj lehetőségeket kínálja:

1. A*STAR Research Attachment Programme (ARAP)

Az ARAP ösztöndíj egy-két évre szóló kutatási lehetőséget biztosít PhD hallgatók számára, melyről részletesebben a honlapon lehet tájékozódni (https://www.a-star.edu.sg/arap).

A program havi ösztöndíjat, lakhatási támogatást, egyszeri utazási és letelepedési támogatást, egészségügyi biztosítást és egyéb támogatásokat nyújt.


2. Singapore International Pre-Graduate Award (SIPGA)

A SIPGA az alap- (BA) és mesterszakos (MA) hallgatóknak nyújt rövid távú (2-6 hónap) kutatási támogatást. A program a résztvevőinek lehetőséget biztosít arra, hogy az A*STAR kutatóintézetekben tevékenykedjen és világ minden tájáról érkező legjobb kutatókkal és professzorokkal dolgozhasson együtt.

A programban résztvevők szingapúri tartózkodásuk idejére havi ösztöndíjban részesülnek. A

képzésről bővebb tájékoztatást a honlapon találhatnak (https://www.a-star.edu.sg/sipga).


3. Singapore International Graduate Award (SINGA)

A SINGA egy PhD program, amely az A*STAR, a Nanyang Technological University (NTU), a National University of Singapore (NUS), a Singapore University of Technology and Design (SUTD) és a Singapore Management University (SMU) együttműködése.

A PhD képzés angol nyelven zajlik a jelentkező által választott kutató laborban az A*STAR Research Institutes, NTU, NUS, SUTD vagy SMU területén. A hallgatók munkáját kutatók felügyelik, akik a program sikeres befejezése után PhD fokozatot kapnak az NTU, a NUS, a SUTD vagy az SMU által.

A SINGA program a négy éves képzés alatt fedezi a tandíjat, ösztöndíjat, lakhatási támogatást biztosít, valamint egyszeri repülőjegy és letelepedési támogatást nyújt. A képzésről a honlapon lehet tájékozódni (https://www.a-star.edu.sg/Scholarships/for-graduate-studies/singapore-international-graduate-award-singa).

A SINGA ösztöndíjról az A*STAR egy online tájékoztatót tart, melyen beszámolnak a program részleteiről, a további lehetőségekről és az érdeklődők által feltett kérdésekre is válaszolnak. Az online előadás részletei, valamint a jelentkezés az alábbi felületen érhető el: https://bit.ly/singa10novreg

Friss hírek RSS

Friss hírek

2022. november 15.
2022. november 11.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

fb-logo in-logo yt-logo