2024. június 13., csütörtök
 
Facebook Instagram YouTube TikTok
 
 
 
 

Sakura Science Exchange Program

Magyarország 2022 áprilisában bekerült a japán Sakura Science Exchange Program kedvezményezettjei közé. A Japán Tudományos és Technológiai Ügynökség fiataloknak szóló Sakura Science Exchange Programjának célja, hogy a japán tudományos eredményeket és intézeteket népszerűsítse, valamint elősegítse a fiatalok bekapcsolódását a nemzetközi tudományos-technológiai életbe.

Részletes információk a programról az alábbi honlapon érhetők el: https://ssp.jst.go.jp/en/. A program két formában biztosít támogatást: középiskolás diákok, illetve közvetlen meghívási programban egyetemi diákok és 40 év alatti kutatók részére. Évente várhatóan 10-20 magyar fiatal vehet részt ingyenesen a japán programon. A japán fél fizeti a résztvevő fiatalok retúr repülőjegyét, biztosítását és napidíját.

A programban történő részvételhez a pályázat iránt érdeklődő magyar egyetemi hallgatónak, illetve 40 év alatti kutatónak közvetlenül kell egy japán partnert megkeresnie és jeleznie, hogy szeretne együttműködni, tapasztalatot szerezni, illetve cserélni a Sakura Science Exchange Program keretében. A kutatási, együttműködési programot a japán fogadó féllel történő egyeztetést követően a fogadó intézmény adja be pályázat formájában a Japán Tudományos és Technológiai Ügynökségnek.

A program kiváló lehetőséget biztosíthat magyar egyetemisták számára, hogy közvetlen tapasztalatokat szerezhessenek a technológiai fejlesztések és innováció területén élenjáró Japán eredményeiről.

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket