Változnak a felvételi követelmények - Ezt kell tudnod, ha az SZTE TTIK-t választod

A korábbiakhoz képest jelentős változások történnek a felvételi követelményekben. Tudd meg, hogy mire kell figyelned, ha a 2023-as felvételi eljárásban kívánsz jelentkezni Karunkra!

Hány pontra van szükségem ahhoz, hogy felvételt nyerhessek?

A felvételi ponthatár egyetemenként és szakonként eltérő lehet. Érdemes tájékozódnod, a felvi.hu oldalán, hogy a korábbi években mi volt a végső ponthatár az általad választott szakon. Ennél persze az idei ponthatár lehet magasabb, vagy alacsonyabb is. A végső felvételi ponthatárt 2023 júliusában tudod meg, akkor dől el, hogy felvételt nyertél-e a választott szakra. A korábban országos szinten meghatározott 280-as minimumpont a 2023-as felvételivel megszűnik Karunkon.


Miért jó, ha emelt érettségit teszek?

Ha az egyetem által előnyben részesített tárgyból emelt érettségit teszel, többletpontot szerezhetsz a felvételin. Emellett ha emelt szintű tudással rendelkezel, sokkal könnyebben birkózol majd meg az alapozó tárgyakkal az egyetem első évében. A 2023-as felvételi eljárásban ugyan nem követelmény az emelt érettségi, de óriási előnyöd származhat belőle.