honlap-fejlec-20

II. „Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon”

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Harman Becker Kft, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával együttműködve immáron második alkalommal hirdet „Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon” megnevezéssel ötlet- és prototípusfejlesztő versenyt két kategóriában középiskolás diákokból álló csapatoknak, valamint egyetemi hallgatói csapatoknak.


A program célja az, hogy az ország minden szegletéből érkezzenek középiskolás diák- és egyetemista hallgatókból álló csapatok, hogy saját gondolataikat, képzelőerejüket megmozgatva 24 óra leforgása alatt teljesítsék a döntőben bejelentett műszaki kihívást.


A verseny egy selejtezőből és a döntőből áll:

A selejtező során a cél kiválasztani azt a 6 középiskolás diákcsapatot, valamint 8 egyetemi hallgatói csapatot, akik a döntőbe kerülnek. A selejtező egyben a jelentkezés is, amit online formában kell teljesíteni a program weboldalán keresztül.


A jelentkezés két kategóriában történik:

Középiskolás diákcsapat:

Vállalkozó kedvű, 9−13. évfolyamos, kreatívan gondolkodó, ötletekben gazdag középiskolás diákokból álló 3-4 fős csapatok (akár egy intézményből, akár több intézményből is összeállva) jelentkezését várjuk.


Egyetemi hallgatók csapata:

Alapképzésen vagy mesterképzésen résztvevő, kreatívan gondolkodó, ötletekben gazdag egyetemista hallgatókból álló 3-4 fős csapatok (akár egy intézményből, akár több intézményből is összeállva) jelentkezését várjuk.


A programra jelentkezni az esemény weboldalán (http://harmanhackathon.amk.uni-obuda.hu) a regisztrációs űrlap kitöltésével és egy kisfilm feltöltésével lehet.


Milyen kisfilmet kell készíteni?

bemutatkozás,

a saját környezetből hozott probléma bemutatása, amely műszaki megoldást igényel,

a megoldásra vonatkozó javaslat ismertetése,

A probléma megfogalmazása kötetlen, de ötletként néhány területet felsorolunk, amikhez kapcsolódhat a probléma: hulladékgazdálkodás, zaj- és fényszennyezés, oktatás, élhető város, közösségépítés, nyersanyaghiány, körforgásos gazdaság.


A maximum 1,5 perc hosszúságú kisfilm készülhet okostelefonnal legalább full HD minőségben, mp4 formátumban, 16:9 képaránnyal, jó hangminőségben, aláfestő zene nélkül.


Jelentkezési határidő: 2023. október 15., vasárnap 23.59 óráig.


A jelentkezéshez a közzétett szabályzatok elfogadása is szükséges.


A jelentkezésről a megadott e-mail címre visszaigazolást küldenek a szervezők. Amennyiben nem érkezik visszajelzés, úgy írásban jelezni kell a következő email címre: budavarine.andrea@amk.uni-obuda.hu .

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket