Köszöntő

Kedves Látogatónk!


Nagy szeretettel üdvözöljük Önt a 35. OTDK Fizika-Földtudományok-Matematika Szekciója szervezői nevében! A Szegedi Tudományegyetem ünnepel, hiszen éppen száz évvel ezelőtt költözött Szegedre a Tudományegyetem Kolozsvárról! De az idei év nem csak ezért különleges számunkra, hanem azért is, mert 2007 után ismét mi adhatunk otthon az Országos Tudományos Diákköri Konferencia FiFöMa tagozatának. Már most sikeresnek érezzük magunkat, hiszen 2021-ben a FiFöMa alszekcióiba, a megelőző konferenciák sikereit is felülmúlva, 296 dolgozatot neveztek be, mely 10%-os növekedés a korábbi versenyhez képest.

Az idei OTDK speciális lesz az eddigiek sorában, hiszen mivel a személyes jelenlét nem lehetséges, így mi lehetünk azok, akik az első online-OTDK-t tartjuk majd meg.

Mi, a konferencia szervezői mindent megteszünk annak érdekében, hogy azok a kialakuló személyes kapcsolatok, amelyek talán az egyik legfontosabb hozadékát adják az OTDK-nak, a virtuális térben is létrejöhessenek. Szintén fontosnak tartjuk azt, hogy a résztvevők és a versenyzők konferencia előtt és alatt is kapjanak „egy kis Szegedet”, megérezzenek abból a vendégszeretetből valamennyit, amely a város lakóit és az egyetem, a kar oktatóit, munkatársait, hallgatóit jellemzik. Ezért a konferencia legfontosabb része – a tagozati ülések – mellett számos közösségi és kulturális programmal is készülünk, hogy a szűkebb szakterület legkiválóbb kutatói jobban megismerhessék a várost, illetve egymást.

Jelen helyzetben az elektronikus információáramlásnak nagyobb szerepe lesz, mint korábban bármikor. Ezért kérjük Önöket, hogy a konferenciát rendszeresen kövessék az összes rendelkezésre álló minden fórumon, hiszen itt tudunk Önökkel információkat megosztani és itt fog működni az a” FiFöMa-közösség” is, melynek sikere Önökön is áll.

Új, korábban az OTDK-ra nem jellemző, magasabb fokozatra kapcsoljuk a közösségi média jelenlétünket, folyamatosan újabb és újabb információk lesznek majd elérhetőek Önök számára, amelyekkel lehetőségeik, kedvük és idejük szerint éljenek. Figyeljék emailjeiket, kövessék a konferencia honlapját, Facebook és Instagram oldalát is!

Várjuk Önöket Szegeden, még ha most csak a virtuális térben is. Reméljük, hogy hamarosan személyesen is ellátogatnak egyetemünkre és városunkba!


Közösségi média