Gyakorlati tudnivalók

Tisztelt Előadók!

 

Az alábbiakban néhány fontos gyakorlati útmutatást szeretnénk adni Önöknek a jövő heti OTDK-val kapcsolatban:

1)

A 36. OTDK Kémiai és Vegyipari szekciójában megtartandó előadásukra 10 perc áll rendelkezésükre, amit 10 perc vita követ majd. Vetítési lehetőséget a szervezők biztosítanak, saját laptopról vetíteni nem lehet. A vetítő gépeken Windows operációs rendszer lesz, a diasort kifejezetten Microsoft PowerPoint PPTX formában kell elkészíteni. Kérjük, ne használjanak semmilyen más prezentációs szoftvert (pl. Prezi, Keynote stb.), mert az ilyen előadások kivetíthetőségét nem tudjuk garantálni. Kérjük továbbá, hogy az előadásuk egy darab fileból álljon, és ne támaszkodjon külső elemekre (pl. videok, internetes tartalmak), mert ezek a vetítő gépen nem feltétlenül lesznek elérhetők. Nagyon kényelmetlen helyzetbe kerülhetnek a tagozati ülésen, ha ilyesmikre hagyatkoznak. Az előadás file neve a következő legyen:
„Vezeteknev_Keresztnev_OTDK36.pptx”

 

2)

Kérjük, az előadásokat olyan hordozható adathordozón (pendrive, hordozható merevlemez) hozzák magukkal, ami „sima” USB A típusú csatlakozóval rendelkezik és a Microsoft Windows számára felismerhető. Aki alapból nem Windows alatt dolgozik (Linux, Mac), az mindenképpen ellenőrizze még otthon, hogy az adathordozója felismerhető-e Windowsos gépen is! Az ördög nem alszik, ezért erősen ajánljuk, hogy mindenki két pendrive-ot hozzon és mindkettőre másolja fel ugyanazt az előadását – így nagyon jól redukálható az utolsó perces meghibásodások kártékony hatása.

 

3)

Az előadásokat a tagozati ülések előtt kell a vetítő gépre másolni. Minden teremben lesz ehhez technikai segítő, de Önöknek kell arra odafigyelni, hogy a tagozat kezdése előtt legalább 20 perccel megjelenjenek a teremben és a segítő segítségével a diasorukat a vetítő gépre másolják.

 

4)

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy az előadások nyilvánosak, és azokat live streamben online is követhetővé tesszük.

Kövess minket

facebook instagramm

Intézményi támogatóink


Otdt
 
Kulturális és Innovációs Minisztérium
NKFIH
Logo_101_MAV-START
gysev_anno_szines_emblema