LabVIEW

LabView

A Kar oktatói, PhD hallgatói, és kutatói számára elérhető a LabVIEW grafikus programozói környezet.

Az NI által fejlesztett grafikus programozási környezet a Szegedi Tudományegyetemen mind oktatási, mind kutatási célra használható. A NI Academic Site License: LabVIEW Option keretén belül lehetőség van a LabVIEW és az egyéb kiegészítők egyetemi gépekre való telepítésére. Kereskedelmi és ipari célokra ez a licensz nem használható, ilyen célra külön licenszmegállapodás szükséges. A licenszmegállapodás keretében PhD hallgatók, oktatók és kutatók oktatási és akadémiai célra saját laptopjukra is telepíthetik a LabVIEW-t. A licenszfeltételek pontos betartása a minden alkalmazott kötelessége és felelőssége.


Az oktatási/kutatási licensz felhasználásának további feltételei a következő CooSpace színtérben vannak részletezve, ahol a licensz kulcs is elérhető:
https://www.coosp.etr.u-szeged.hu/Scene-591567


A színtérbe való jelentkezést rövid időn belül elfogadjuk. A licensz megújítása egyetemi szinten történik, azonban az azt használok részéről (illetve az érintett egyetemi egység részéről) anyagi hozzájárulást igényelhet.

A LabVIEW Student Install Option keretén belül lehetőség van arra is, hogy a hallgatók saját számítógépükre is feltelepíthessék az egyetemen használható NI szoftvereket. Az ilyen licenszek száma korlátozott, így indokolt esetben az érintett felelős oktató kérésére biztosítjuk a hallgatók számára.