SZTE FI 2023. december

2023. december 18.

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

2023. december 11.

2023. december 18-án, hétfőn 16.00 órától kerül megrendezésre a Karácsonyi kísérletek rendezvényünk, "KÍSÉRLETEK A MIKROVILÁGTÓL A NAPRENDSZERIG" címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2023. december 08.

„A légszennyezés a biológiai sokféleségre is hatással van. A szárazföldi és a vízi ökoszisztémákat is károsítja, beleértve az erdőket és a mezőgazdasági növényeket, jelentős gazdasági veszteségeket okozva. 2020-ban az Unió teljes ökoszisztéma területének 75%-ában káros nitrogénlerakósások voltak megfigyelhetők.” – hangzott el az M1 Kék bolygó című, környezet- és klímavédelmi műsorának november 6-i adásában. A műsorban bemutattak több, a Szegedi Tudományegyetemen végzett, a környezeti terhelés mérésére alkalmas fejlesztést. Köztük Gulyásné dr. Szabó Anna, intézetünk Fotoakusztikus Kutatócsoportjának kutatója is megszólalt, akinek vezetésével a nitrogénszennyezés mérésén dolgoznak kollégáink. E kapcsán beszélgettünk Annával.

2023. december 07.

Továbbra is a matematika számít a legjobban kereső természettudományi diplomának, de a kémia vagy fizika szakon végtetteknek sem kell aggódniuk.





Tanulmányi hírek

phd

A doktori képzésre jelentkezés határideje: 2024. május 15.

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

Friss hírek

Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője

Középiskolásoknak szóló számítógépes modellezési videósorozatot készít Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője. A 6. részénél tartó sorozat Fizika és Python - játék és modellezés címmel érhető el, és célja, hogy szórakoztató metodikával vezesse el a fiatalokat a numerikus számítások heuréka élményéhez.

aeroszol2

Az SZTE Fizikai Intézet kutatói is részt vettek az SZTE és a Magyar Aeroszol Társaság által szervezett Magyar Aeroszol Konferencián. A nagy hagyományú és széles érdeklődésre számot tartó, 16. alkalommal megrendezett konferenciának a Szarvas Liget Wellness és Konferencia Hotel adott otthont április 25. és 27. között.

Kövess minket



instagramYouTube