Beiratkozási tudnivalók a 2020. évi keresztféléves felvételi eljárásban felvételt nyert hallgatók számára

Szükséges Tennivalók Elsősöknek


Gratulálunk sikeres felvételijéhez, és üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében. Az egyetemi tanulmányok megkezdésének feltétele a hallgatói jogviszony, melynek megszerzéséhez nyújtanak segítséget az alábbi lépések:


1. Neptun regisztráció

A regisztráció menetéről itt tájékozódhat: http://www.u-szeged.hu/regisztracio

A SZTE-n használt, tanulmányi ügyintézést segítő elektronikus rendszerek:

Elektronikus rendszer

Elérhetősége

Használata a beiratkozási
időszakban (most):

Neptun ©

(Egységes Tanulmányi Rendszer)


www.neptun.u-szeged.hu

regisztráció (a kapott azonosítóval és jelszóval használható a Modulo és a CooSpace is);

Használta a tanév során: Tanulmányi rendszer, kurzusfelvétel, vizsgára jelentkezés, eredmények megtekintése, szakirány választása, pénzügyi adatok megtekintése


Modulo ©


https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/login/index

1. adategyeztető űrlap kitöltése, 2. időpont foglalás beiratkozáshoz,

3. általános szociális helyzetfelmérő kitöltése

4. ehhez csatolható a szociális ösztöndíj pályázat, a bérlet pályázat és a kollégiumi pályázat

Használta a tanév során: Adminisztrációs program kérelmek beadásához: űrlapok, beadványok, kérelmek, pl. hallgatói jogviszony igazolás igénylés, pályázatok


CooSpace ©www.coosp.etr.u-szeged.hu


Hivatalos információs rendszer Tárgyak leírása, tájékoztatók, szabályzatok

Használta a tanév során: információs rendszer, virtuális színtereket tartalmaz: itt találhatók a tantárgyak kurzusleírásai, az oktatók által közzétett információk, a hallgatóknak szóló hirdetmények.


2. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése 2020. január 30 - február 07. között

A beiratkozást megelőzően az adatok kötelező egyeztetését előre elvégezzük a Modulo adategyeztető űrlapon, melynek kitöltése az adminisztratív ügyintézés előfeltétele. Az űrlap kitöltéséhez itt talál segítséget: http://www.u-szeged.hu/informaciok/beiratkozas/beiratkozas


3. Beiratkozás

A beiratkozás adminisztratív részének helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ – Hallgatói Szolgáltató Iroda (Szeged, Ady tér 10.). A beiratkozás időpontja 2020. február 07. (péntek) 8-16 óráig. A beiratkozásra 2020. február 03-07. között is lehetőség van, (minden nap 8-16 óráig), ekkor azonban hosszabb várakozási időre kell számítania.

Az adminisztratív ügyintézés a felvételi eljárás során megadott hivatalos adatok ellenőrzését, az eredeti dokumentumok bemutatását és a beiratkozási lap aláírását jelenti. Az adminisztratív ügyintézés előfeltétele a Modulo adategyeztető űrlap kitöltése.


Kérjük, hozza magával az alábbi dokumentumokat:


  • személyi igazolvány,
  • külföldi hallgatók esetén útlevél és tartózkodási engedély
  • kettős állampolgárság esetén Honosítási Okirat és annak fénymásolata
  • lakcímkártya
  • oklevéllel rendelkező hallgató esetében felsőfokú végzettséget igazoló eredeti oklevél és fénymásolata
  • eredeti nyelvvizsga bizonyítvány és fénymásolat
  • amennyiben meghatalmazott iratkozik az Ön nevében, meghatalmazás, és a meghatalmazott személyi igazolványát és annak másolatát.

  4. Tárgyak felvétele

  A szorgalmi időszakot megelőző két hétben már lehetősége nyílik felvenni a kurzusait, tehát nem kell megvárnia a beiratkozást. A kurzusfelvételről és az órarendjéről részletesen tájékoztatjuk a szakos kari tájékoztatón. További információkat a www.u-szeged.hu/felvettek oldalon is talál.

  A szakmai tárgyak mellett egyéb kötelező kurzusokat is teljesíteni kell, ilyen a nappali tagozatosok esetében a testnevelés. Az első éves hallgatók két féléven keresztül kötelesek valamilyen mozgásformát művelni, erre az egyetem saját Sportközpontja biztosít választási lehetőséget mintegy 20-25 sportágból és közel 140 foglalkozásból.

  A kötelező kurzusok mellett a nyelvtanulás terén is támogatjuk hallgatóinkat, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézetben (IKI) térítésmentesen maximum 16 egységnyi nyelvórát vehet fel minden hallgatónk tanulmányai során angol, francia, latin, német, olasz, orosz, román vagy spanyol nyelvből. Vizsgalehetőséget is biztosít az Intézet. További információk a www.u­-szeged.hu/felvettek (Tanulmányaim).


  5. További információk állami ösztöndíjas hallgatóknak


  Elsős hallgatóink pályázhatnak szociális ösztöndíjra, ennek színtere a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése és a kért igazolások csatolása. Felhívjuk figyelmét, hogy szociális támogatásban, bérlettámogatásban kizárólag állami ösztöndíjas, nappali tagozatos, aktív hallgató részesülhet.

  A szociális ösztöndíj feltételeiről, jogosultsági kérdéseiről és határidejéről szintén a korábban hivatkozott felületen tudhat meg többet: www.u-szeged.hu/felvettek (Pénzügyek kezelése). A szociális ösztöndíj mellett szegedi tömegközlekedési bérletet is kaphatnak hallgatóink sikeres pályázat és megfelelő jogosultság esetén, benyújtásának helye szintén a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő beadása. Állami ösztöndíjasok jegyzet- és könyvtámogatásban részesülnek – ez az egyetemi jegyzetboltokban váltható be minden félévben.


  6. További információk önköltséges hallgatóknak

  Tájékoztatjuk, hogy amennyiben önköltséges képzésre nyert felvételt, az önköltség befizetésének lehetőségeiről az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda oldalán talál részletes tájékoztatást. A 2019/20. tanévben minden hallgatónak automatikusan, kérelem nélkül, három részletben kell befizetnie az önköltséget, az alábbi beérkezési határidőkkel:


  1. részlet (50%) 2020. február 10.

  2. részlet (25%) 2020. március 10.

  3. részlet (25%) 2020. április 14.


  Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az aktív hallgatói státusz feltétele a beiratkozás, legalább 1 kredit értékű kurzus felvétele, valamint önköltséges hallgatók esetén az önköltség az első részlet befizetésének beérkezése. Hallgatói jogviszony igazolás kiadása, diákigazolvány érvényesítés kizárólag aktív hallgatói státusz esetén lehetséges.  Tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!


  SZTE_felvettek  Természettudományi és Informatikai Kar

  Képgaléria

  06.jpg
  Friss hírek RSS

  Friss hírek

  2020. március 27.
  2020. március 12.

  Rendezvénynaptár

  Rendezvénynaptár *

  • május 27.
   18:00 - 19:00
   "Már az újszülöttekre is hatnak a digitális eszközök, ezért nem lehet elég korán kezdeni a nethasználattal kapcsolatos szülői tudatosságot. Persze a problémák jó részével csak akkor találkozik a szülő, ha a gyereke már kamasz lett, de azért akkor sem vagyunk teljesen eszköztelenek, ha segíteni szeretnénk. A támogatási és beavatkozási lehetőségekről, az "elég jó digitális szülőségről", kortárs online zaklatásról és iskolai netes konfliktusokról is szól majd az előadás."
   Jegyinformációk: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/GYURKO200317
   Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

  Kövess minket

  Facebook YouTube Twitter Google Plus