Miért az SZTE TTIK?

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara képzések színes skálájával várja leendő elsőéves hallgatóit.

Érdekel, hogy a körülötted lévő világ hogyan épül fel? Vonzanak a mikroszkóp lencséjén keresztül feltáruló csodák? Mindig is a biológia volt számodra a legizgalmasabb tantárgy? Akkor a Biológia Intézet képzései Neked szólnak!

Kedvenc tárgyad a matematika? Jól tudsz összefüggésekben, algoritmikusan gondolkozni? Tanulj nálunk, és légy Te is matematikus!

Érdekel a körülötted levő világ, és megismernéd pontosabban, hogyan is működik? De bizonytalan vagy, hol kezdd, hogyan fogj neki? Szeretnéd továbbvinni a világ felderítését, új összefüggéseket, jelenségeket felfedezni? Szeretnél alkotni, új dolgokat létrehozni? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod: Tanulj fizikát az SZTE-n!

Ismerd meg a Földrajzi és Földtudományi Intézet képzéseit! Az Intézet célja, hogy az itt tanulók széles körű ismereteket sajátítsanak el Földünkről, különösen a hazai táj fejlődéséről, sajátosságairól, társadalmi-gazdasági viszonyairól, a természeti és társadalmi környezetben lejátszódó folyamatok kapcsolatrendszeréről.

Az informatika napjainkban a legdinamikusabban fejlődő terület. Az élet minden területén egyre nagyobb szükség van a jól képzett informatikus szakemberekre. Az SZTE Informatikai Intézet az informatika képzési terület országosan leggazdagabb képzési portfóliójával vár, legyen szó alap- vagy mesterképzésről.

Nálunk megtalálható a gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus és programtervező informatikus alap- és mesterszak, villamosmérnök alapszak, üzemmérnök-informatikus alapképzés és az info-bionika mérnöki mesterszak. Képzéseinkről általánosságban elmondható, hogy gyakorlatorientált és projekt szemléletű tudás elsajátítását biztosítja a hozzánk jelentkezőknek. Amennyiben érdekel ez a terület és abban az intézményben szeretnél tovább tanulni, ami a hazai informatikai felsőoktatás bölcsője, ahol 1957-ben – Magyarországon elsőként – indult informatikus képzés, valamint ahol a HVG Diploma 2022 rangsora szerint a képzési területen a legkiválóbb oktatóktól tanulhatsz, akkor válaszd az SZTE informatikai képzéseit!

Vonzanak a kémiai kísérletek? Szeretnéd mélyebben megismerni, mivel foglalkoznak a vegyészek? Esetleg az anyagmérnöki szakma vagy a molekuláris bionika érdekel? Akkor várunk a Kémiai Intézet képzésein!

Mindig is szerettél másokat korrepetálni? Úgy érzed, jól tudsz magyarázni? Szívesen osztod meg az általad megszerzett tudást másokkal is? Akkor pedagógusképzésünk Neked szól!

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

fb-logo in-logo yt-logo