2023. február 2., csütörtök
 
Facebook Instagram YouTube
 
 
 
 

kollegiumok

Kollégiumok a Szegedi Tudományegyetemen

A szegedi egyetem több mint 4000 kollégiumi férőhellyel és lakhatási támogatással várja a hallgatóit.

A Szegedi Tudományegyetemen a világ felső 5%-ban szerepel a nemzetközi egyetemi rangsorokban, az itt megszerzett diploma és tudás Magyarországon és azon túl is piacképes.

Hallgatóink számára a diploma megszerzésének költsége jóval alacsonyabb, mint a fővárosban tanulóké. A megélhetés olcsóbb Szegeden és tanulmányaikat egy élhető, minden kulturális és sportolási lehetőséggel rendelkező egyetemi városban végezhetik, ahol az egész belváros egy összefüggő egyetemi campus.

kollegiumKollegium_2

Több mint 4000 kollégiumi férőhellyel és lakhatási támogatással várjuk a hallgatóinkat. Az egyetem legtöbb kollégiuma a belvárosban található, az oktatási helyszínek pillanatok alatt elérhetőek. A kollégiumokba szociális és szakmai alapon veszi fel a jelentkezőket a hallgatói önkormányzat.

Az ambiciózus hallgatók szakterületüknek megfelelően XXI. századi szakkollégiumba juthatnak be, ahol már specializálódhatnak választott szakmájukban. Aki speciálisabb elhelyezést keres, jelentkezhet a kiemelt tehetséggondozást végző Mathias Corvinus Collegiumba (MCC) és a Keresztény Roma Szakkollégiumba, vagy a határon kívüli magyar hallgatókat fogadó Márton Áron Szakkollégiumba is. Térítési díjaink a kollégiumokban az állami ösztöndíjas hallgatók esetében havi 15.000 Ft, de kínálunk diákhotelként működő, drágább elhelyezést is. A Szegedi Tudományegyetem segít az albérlet-keresésben. A HÖK a kollégiumba fel nem vett hallgatók egy részének albérleti támogatást ad.

További információkért látogassa meg az SZTE felvételi oldalát!


SZTEinfo