Tok_jo_nap_Fuveszkert_nyito

Tök Jó Nap és Őszi Bolygóparádé az SZTE Füvészkertjében

Nyolcadik alkalommal várják 2021. október 17-én a szegedieket az SZTE Füvészkertjébe - Tök Jó Nap és Őszi Bolygóparádé: a kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató programkavalkád főszereplője az ősz egyik legnépszerűbb finomsága, a tökfélék családja lesz.

Program:


  • 10:30: Hetet egy csapásra - az eseményt a Grimm-Busz Színház zenés műsora nyitja.

Ezt követően 10:00-18:00 óráig:


  • Tökfaragás: Az érdeklődők a helyszínen kifaraghatják halloween töklámpásukat, készíthetnek tökből mécseseket vagy akár ablakdíszeket is.
  • Tökkiállítás: Mindeközben a látogatók a tökkiállításon megismerhetik a tökök sokféleségét - a hatalmas méretű halloween tököket, a karcsú lopótökök fajtáit, és a számtalan szín, minta és formagazdagságban növő, apró dísztököket. Emellett megtudhatják, hogy a sütésen kívül mi mindenre használható a tökök nagyméretű, kemény héjú kabaktermése és azt is, hogy mitől olyan egészséges a tökmag.
Tok_jo_nap_cikkbe_2

  • Tök jó játékok: A „tökmagok” az ügyességi játékokban bizonyíthatják rátermettségüket.
  • Tökös ételek: A gasztronómia szerelmesei tökös ételeket és kemencében sült tököt is kóstolhatnak. A szervezők szívesen fogadják az érdeklődők tökös ételeinek receptjeit, kóstolóval együtt.
  • Őszi Bolygóparádé: 18.00-21.00 óráig csillagnéző túra az SZTE Füvészkertjében.

Faragni való tökök és dísztökök a helyszínen vásárolhatók.


Az egész napos rendezvényt egy kézműves vásár egészíti majd ki, amely mellett a mediterrán üvegházban Dr. Kovács Enikő és Bial Péter természetfotó kiállítása tekinthető meg.


A rendezvényre védettségi igazolvánnyal lehet belépni. A belépőjegyekkel kapcsolatos információkról bővebben ITT olvashatnak az érdeklődők.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket