Desktop32

Kedvezménnyel nézhetik meg az SZTE dolgozói a Puskás musicalt

A Szegedi Tudományegyetem dolgozóinak a járvány során tanúsított helytállását, gyakran erőn felüli munkáját szeretnék megköszönni a Puskás musical belépőire szóló, 30%-os kedvezménnyel a darab alkotói. A Szegedi Szabadtéri Játékok programjában két alkalommal, július 17-én és 18-án láthatja a közönség a nagyszabású produkciót.

A Puskás musical számokban: 150 szereplő, 65 profi táncos, 24 év, 21 dal, 11 repülő szereplő, 2 előadás, 1 világhírű magyar csapat és persze a 6 -3. Puskás Ferencről és koráról, emberi kapcsolatairól, konfliktusairól, sikereiről szól a zenés darab, amelyet a Dóm téri színpad méreteihez kellett igazítani, ezért eddig nem látott díszletelemekkel is találkozhat majd a közönség.


uskas-23


Az aranycsapat labdarúgói művészi szinten űzték a sportágukat, a színművészeknek pedig azt kell bemutatniuk, hogy milyen emberi történetek zajlottak a pályán kívül.


A sajtótájékoztatón a darab alkotói elmondták, hogy nem egy focimusicalt láthatnak majd a színpadon, hanem jobban megismerhetik a világ legismertebb magyarjainak sorsát és azokat a drámákat, amelyeket átéltek a viharos történelmi időkben a labdarúgók és családtagjaik.


Puskas-4


Nem könnyű feladat a rendező és a koreográfus számára ennyi szereplő mozgatása, bizonyos jeleneteknél 30-40 ember is a színpadon van egyszerre. Ha még énekelnie és táncolnia is kell a „tömegnek”, akkor az már igazi kihívás. Pont az ilyen kihívásokat szereti és oldja meg briliánsan Túri Lajos Péter koreográfus, aki elmondta, hogy maximálisan elégedett a színészek hozzáállásával és teljesítményével, mindenki a maximumot akarja kihozni a lehetőségekből.


Puskas-9


Szente Vajk, a darab írója és rendezője sztárszereposztást dirigálhat Szegeden:


A főszereplők:


Veréb Tamás, Puskás Ferenc szerepében,

Kovács Gyopár, Hunyadvári Erzsébet szerepében,

Fehér Tibor, Bozsik József szerepében,

Ember Márk Czibor Zoltán szerepében.


A darab író-rendezője, Szente Vajk elmondta, hogy amikor Szabó Lászlóval, a mű producerével kitalálták, hogy legyen egy musical Puskás Ferencről, abban biztosak voltak, hogy egy nagy személyiségről csak nagy formátumú művel érdemes megemlékezni.


Puskas-22


A „Puskás, a musical” nem csak méreteitől lesz lenyűgöző, hanem azoktól az ötletektől is, amelyek elsőre megvalósíthatatlannak tűntek, de kiderült, hogy - ahogy az akkori magyar válogatottnak - úgy az alkotóknak sem létezett lehetetlen. Jó példa erre, hogy a drámai csúcsponton a magasba emelkedik 11 játékos….


A július 18-ai, 10. előadáson köszöntik majd a 20 ezredik nézőt, hogy hogyan, az meglepetés.


Puskas-12


Szabó László, a mű producere, a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Szegedi Tudományegyetem – különösen az egészségügyben aktív - dolgozóinak járvány során tanúsított emberfeletti teljesítményét egy gesztussal köszönik meg: 30% kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet a darabra az alábbi linken, a PUSKÁSSZEGEDEGYETEM kód megadásával: https://puskasmusical.hu/hu/eloadasaink


Fontos, hogy a fizetéshez történő továbblépés előtt, alul a kódot beírás után aktiválni kell, mert csak így érvényesíti a rendszer a kedvezményt!


Az ország legnagyobb színpadán, az ország legnagyobb nézőtere előtt, az ország legismertebb magyarjáról bemutatni egy musicalt szép feladat. De egy csillag életének sorsfordító pillanatait átélni, a csillagok alatt lesz igazán különleges.

 

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotó: Sahin-Tóth István


A Szegedi Szabadtéri Játékok 2021. évi műsoráról írtuk:

Az idén 90 éves Szegedi Szabadtéri Játékok a zene ünnepe is

14 villanás a Jézus Krisztus Szupersztár szegedi előadása elé

 

 

*

 

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2021. évi műsora:

 

06. hónap 22. – Dumaszínház (Kőhalmi Zoltán) – ÚJSZEGED

június 24. – Ajándékkoncert (90 éves a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitó est), Dóm tér

július 02., 03. 04., 09., 10. – Rice-A.L.Webber: Jézus Krisztus szupersztár (rockopera)

07. hónap 09.,10. – Cooney-Chamman: Kölcsönlakás (vígjáték) – ÚJSZEGED

július 17., 18. – Juhász-Szente-Galambos: Puskás (musical), Dóm tér

július 23. – Magyar Állami Népi Együttes: Tánc-ünnep (néptánc, koncert), Dóm tér

07. hónap 23., 24. – Mozart: Szöktetés a szerájból (vígopera) – ÚJSZEGED

július 30., 31.; augusztus 01.. – Menken-Slater: Apáca show (musical), Dóm tér

08. hónap 06., 07. – Moliére: Scapin furfangjai (vígjáték) – ÚJSZEGED

augusztus 13., 14., 15. 20., 21., 22. – Laurents-Bernstein-Sondheim: West side strory (musical), Dóm tér

08. hónap 19., 20. – Lane-Yazbek- Almodovar: Nők az idegösszeomlás szélén (musical) – ÚJSZEGED

08. hónap 23. – Dumaszínház (Kiss Ádám önálló estje) – ÚJSZEGED

Friss hírek RSS

Friss hírek

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

fb-logo in-logo yt-logo