E-könyves és „hangos” olvasmányok

Az ingyenesen elérhető digitális archívumoknak és elektronikus könyvtáraknak köszönhetően anélkül is élvezhetjük a könyvek által nyújtott kikapcsolódást, hogy kilépnénk otthonunkból. Íme, néhány lehetőség, közte egy-egy SZTE-hez kötődő alkotó kínálata.


Száz író, költő teljes életművét érhetjük el a Digitális Irodalmi Akadémián, köztük például a szegedi egyetemhez is kötődő Baka István vagy Darvasi László; továbbá: Esterházy Péter, Faludy György, Szabó Magda vagy Kertész Imre műveit is.

A Magyar Elektronikus Könyvtárban természet- és társadalomtudományok, humán területek, kultúra, irodalom, kézikönyvek és egyéb műfajok szerint kereshetjük a számunkra megfelelő olvasmányokat.


A Szegedi Tudományegyetemhez és jogelődjeihez köthető szépirodalmi műveket és tudományos kiadványokat lelhetünk az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszerén belüli SZTE Egyetemi Kiadványok repozitóriumban.


A „szegedi Somogyi” Digitális Könyvtárában is érdemes böngészni: 44 ezer dokumentumot „lapozgathatunk”.


Az MTVA Archívum több száz hangoskönyvet: meséket, kötelező és ajánlott olvasmányokat, valamint rádiójátékokat tesz ingyenesen hallgathatóvá. Itt a "rádiós aloldalon" Az Abigéltől kezdve az Ötödik pecséten át Az arany emberig mindenféle klasszikus elérhetővé vált.


A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház MobilMesék címmel online sorozatot indított, melynek lényege, hogy a színház tagjai naponta egy-egy verssel, mesével, dallal jelentkeznek be saját otthonukból, mobiltelefonnal. A produkciókat minden nap délután 3 órától teszik közzé a színház YouTube-csatornáján és Facebook oldalán.

Képgaléria

03.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

  • május 27.
    18:00 - 19:00
    "Már az újszülöttekre is hatnak a digitális eszközök, ezért nem lehet elég korán kezdeni a nethasználattal kapcsolatos szülői tudatosságot. Persze a problémák jó részével csak akkor találkozik a szülő, ha a gyereke már kamasz lett, de azért akkor sem vagyunk teljesen eszköztelenek, ha segíteni szeretnénk. A támogatási és beavatkozási lehetőségekről, az "elég jó digitális szülőségről", kortárs online zaklatásról és iskolai netes konfliktusokról is szól majd az előadás."
    Jegyinformációk: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/GYURKO200317
    Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus