Külföldre utazással kapcsolatos szabályok a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem vezetése körlevélben hívta fel dolgozói figyelmét a járványügyi készültség időszakára vonatkozó külföldre utazással kapcsolatos szabályok fokozott betartására. A külföldi utazásokat a Szegedi Tudományegyetem a jelenlegi helyzetben nem javasolja.

Ahogy arról az 5/2020. (VI.25.) sz. rektori-kancellári körlevél is tájékoztat, a hatályos jogszabályoknak és szabályzatoknak megfelelően 2020. július elsejétől lehetőség van hivatalos külföldi kiküldetések elrendelésére és hivatalos külföldi delegációk fogadására a Szegedi Tudományegyetemen.

 

Az egyetemi dolgozók magáncélú utazása nem esik korlátozás alá, vagyis külföldre a foglalkoztatott a jelenlegi járványhelyzetre tekintettel saját felelősségére utazhatnak. Az ilyen jellegű külföldi utazását (célország és a pontos időtartam megjelölésével) az utazást megelőzően a közvetlen munkahelyi vezetőnek be kell jelenteni. Amennyiben a foglalkoztatott saját felelősségére a külföldi utazás mellett dönt, akkor az ebből eredő következmények vonatkozásában a munkajogi felelősség és a járványügyi intézkedésekkel felmerülő költségek őt terhelik.

 

Felhívják az egyetemi polgárok figyelmét arra is, hogy a Magyar Közlöny 2020. évi 166. és 167. számában közzé tett rendelkezések értelmében egyes államokból történő hazautazást követően az utazók az adott helyzettől és az adott ország járványügyi besorolásától függően járványügyi intézkedések (így különösen: egészségügyi vizsgálat, karantén intézkedések) tűrésére kötelezhetők.

 

Hatályban lévő körlevelek:

4/2020. (VI.25.) sz. rektori-kancellári körlevél a veszélyhelyzet megszűnésével hatályát vesztő szabályokról

5/2020. (VI.25.) sz. rektori-kancellári körlevél a veszélyhelyzet megszűnését követően alkalmazandó szabályokról

6/2020. (VII.16.) sz. rektori-kancellári körlevél a járványügyi készültség időszakára vonatkozó külföldre utazással összefüggő szabályokról

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket