Népszerűek az SZTE keresztféléves képzései

A Szegedi Tudományegyetem hat karán indultak keresztféléves mesterképzések. 2020 februárjában összesen 143 hallgató kezdte meg tanulmányát valamely mesterképzésen. A legnépszerűbb szakok között van az élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, a vállalkozásfejlesztés és a programtervező informatikus szak is.

A korábbi évekhez képest változatlanul magas számban, összesen 143-an kezdték meg mesterképzésüket a keresztféléves eljárásban a 2020-as tavaszi szemeszterben a Szegedi Tudományegyetem hat karán.


Az SZTE BTK négy szakon hirdetett mesterképzést, az SZTE ETSZK és az SZTE MGK egy szakon, az SZTE GTK-n pedig négy szakon tanulhattak tovább a végzett hallgatók. A mérnöki képzések iránt érdeklődők az SZTE MK öt mesterképzése közül választhattak, az SZTE TTIK-n pedig kilenc szakon folytathatták tanulmányaikat a hallgatók.


Az SZTE GTK négy szakja közül a vállalkozásfejlesztés volt idén a legnépszerűbb: 14-en nyertek felvételt a mesterképzésre. Az SZTE MK-n az élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki szak volt a legnépszerűbb, itt 30 hallgató kezdte meg tanulmányait. Az SZTE MGK vidékfejlesztési agrármérnöki szakjára 14-en jutottak be, míg az SZTE TTIK 9 meghirdetett képzése közül a programtervező informatikus szak bizonyult a legnépszerűbbnek. Ezen a szakon 14-en kezdték meg tanulmányaikat.


SZTEinfo

Képgaléria

08.jpg
Friss hírek RSS

Friss hírek

2020. március 27.
2020. március 12.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

  • május 27.
    18:00 - 19:00
    "Már az újszülöttekre is hatnak a digitális eszközök, ezért nem lehet elég korán kezdeni a nethasználattal kapcsolatos szülői tudatosságot. Persze a problémák jó részével csak akkor találkozik a szülő, ha a gyereke már kamasz lett, de azért akkor sem vagyunk teljesen eszköztelenek, ha segíteni szeretnénk. A támogatási és beavatkozási lehetőségekről, az "elég jó digitális szülőségről", kortárs online zaklatásról és iskolai netes konfliktusokról is szól majd az előadás."
    Jegyinformációk: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/GYURKO200317
    Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus