Mentorok jelentkezését várják

Az Alumni Mentorprogram hetedik ciklusára újabb, olyan volt SZTE-s szakemberek jelentkezését várja az SZTE Alma Mater, akik önkéntesként szívesen mentorálnának jelenlegi, illetve frissen végzett SZTE-s diákokat. Az érdeklődők február 7-ig küldhetik el szándéknyilatkozataikat a márciustól induló programra.

A program 2014 tavaszán egy TÁMOP projekt keretében indult azzal a céllal, hogy a munkaerőpiacon már elhelyezkedett SZTE-s alumnik szakmai tudását, tapasztalatait becsatornázza a jelenlegi oktatási rendszerbe, segítve ezzel, hogy a hallgatókban reális szakmai kép alakulhasson ki, illetve még az egyetemi évek alatt megismerkedhessenek olyan munkáltatói szempontokkal is, melyek a végzés után segíthetik őket az elhelyezkedésben.


data


A mentor és mentorált közti kapcsolat eltér a szakmai gyakorlat során megszokottól, itt a kapcsolattartás sokkal rugalmasabb. Nincs szükség napi szintű interakcióra - havi két-három találkozó javasolt - ezen felül a program sikerességének nem előfeltétele a személyes találkozó sem, hiszen online eszközök széles köre áll mind a mentor, mind pedig a mentorált rendelkezésére.


A mentoroknak lehetőségük van cég/gyárlátogatás szervezésére vagy blogot vezethetnek szakmai témákról, illetve bemutathatják a cégen belüli szakmai, karrier lehetőségeket, valamint segítenek a kiválasztott hallgatókat érintő kérdésekben személyes vagy online tanácsadás formájában.

 

Az alumni mentorálásról és a programról bővebben itt olvashatnak.


A szándéknyilatkozat innen letölthető.

 

Leendő mentorok jelentkezését az iroda@sztealmamater.hu vagy az info@sztealmamater.hu e-mail címre várjuk 2017. február 7-ig.


SZTEinfó

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket