Az NTP-HHTDK-18-0047 azonosító számú pályázat beszámolója

2018 november 22-én tíz szekcióban megtartottuk a 2019. évi OTDK helyi (egyetemi) diákköri konferencia aktuális fordulóját, amelyre hallgatóink összesen 70 dolgozattal neveztek. A dolgozatok kiváló színvonalának köszönhetően az elhangzott munkák nagy részét javasoltuk a 2019. évi országos konferencián való részvételre. A résztvevő hallgatókon kívül más hallgatók és oktatók is örvendetesen nagy számban hallgatták meg az előadásokat. A konferenciához programfüzetet készítettünk, melyben feltüntettük a támogató szervezet logóit.

 

A 2019 tavaszi OTDK-n a kar végül 92 dolgozattal vett részt, ezzel továbbra is az orszég egyik legnagyobb TDK-centrumának mondhatja magát. A dolgozatoknak több mint a fele ért el valamilyen díjat: 10 első, 18 második, 7 harmadik és 18 különdíj elosztásban. Egy hallgatónk Pro Sciencia Aranyérem kitüntetésben részesült.


NTP-HHTDK-18-0047

 

2019 tavaszán a pályázat keretében intézetenként tudományos előadássorozatot tartottunk, melyben helyi és meghívott előadók mutatták be tudományos eredményeiket és kísérelték meg a hallgatóságot a diákköri munkára motiválni. Az előadások után minden esetben lehetőség nyílott az előadókkal való kötetlen beszélgetésre is, ill. belső szakértőként minden esetben részt vettek az egyes intézeti felelősök is, akik praktikus információkkal is ellátták az érdeklődő hallgatóságot. Az előadássorozat nagy sikerrel valósult meg. Az előadásokon elsősorban a fő célközönség (pontenciális diákkörös hallgatók) vettek részt, de megjelentek oktató kollégák is.

 

A pályázat keretében 2018 szeptembertől kezdve szakkönyveket, irodaszereket szerezünk be a diákköri munka eredményesebbé tétele érdekében.

 
emet emmi ntp


Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

Facebook YouTube