sziiv_2021_w

Szegedi Innovatív Informatika Verseny 2021

A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézete már hetedik alkalommal hirdet versenyt a középiskolás diákok számára, ezúttal az SZTE TTIK által szervezett Kreatív Tudományos Program Középiskolásoknak rendezvény kereti között.

Idén is két szekcióban várjuk a jelentkező diákok pályamunkáit. A verseny kapcsán szeretnénk lehetőséget adni a tehetséges és kreatív középiskolás diákoknak, hogy a műszaki informatika vagy a szoftverfejlesztés területén elért eredményeiket bemutathassák és megmérettessék.


A SZIIV verseny döntője a KTPK kétnapos esemény keretei között kerül megrendezésre, ahol - helyszíni rendezés esetén - a döntős diákok interaktív bemutatókon, workshopokon és laborlátogatásokon vehetnek részt.


intro2


A verseny témája

A verseny keretein belül nem kötjük meg a diákok kezét és kreativitását, bármilyen informatikai témájú probléma vagy feladat megoldásával kapcsolatos pályamunkával nevezhetnek az alábbi két szekció valamelyikére:

 

Műszaki informatika szekcióba olyan pályamunkák beérkezését várjuk, melyeknél csupán egy kikötés van: a feladat ne csupán programozási feladatból álljon. A diákoknak meg kell építeni, vagy már meglévő elemekből össze kell állítania egy rendszert (elektronikai, robotikai, vezeték nélküli rendszerek, biológiai jelek mérése és feldolgozása, stb...), amely működtetéséhez szükséges szoftvert is a diákoknak kell elkészítenie.

 

Informatika szekcióba olyan pályamunkákat várunk, amelyekben a diákok egy szoftvert készítenek el. A fejlesztéshez tetszőleges programozási nyelv és programozói függvénykönyvtár használható. A szoftver kategóriáját illetően nem teszünk megkötést, lehet játék, asztali számítógépen futtatható alkalmazás, webes alkalmazás, mobil applikáció, vagy Kinect-es alkalmazás.

 

Jelentkezési feltételek

 

A versenyre középiskolás diákok egyénileg vagy legfeljebb 3 fős csapatokban, kísérő tanárral együtt a pályamű beküldésével jelentkezhetnek. A nevezés díjtalan.

 

Fontos dátumok:

 

Első forduló:

  • 2021. március 5. - Pályamunkák beküldésének lezárása

 

Második forduló:

  • 2021. április 16-17. - A verseny lebonyolítása


A 2020-as verseny eredményei és díjai az alábbi honlapon tekinthetők meg:
https://www.inf.u-szeged.hu/sziiv2020/eredmenyek

A 2020-as kisfilmeket az alábbi honlapra gyűjtöttük össze:
https://www.inf.u-szeged.hu/sziiv2020/kisfilmek


További híreket és információnkat a verseny honlapján és Facebook oldalán teszünk közzé.
www.inf.u-szeged.hu/sziiv
https://www.facebook.com/sztesziiv


sziiv_2021_p


Támogató pályázatunk: A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére. Pályázati azonosító: EFOP-3.4.4-16-2017-00015


ktpk-strip4

 


Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

fb-logo in-logo yt-logo