Novenybiologia_kep1

Sikeresen zárult a PLANTTRAIN program

2016. június 30-án zárul Dr. Tari Irma egyetemi docens (SZTE Növénybiológiai Tanszék) által vezetett, az Európai Unió által támogatott, Magyarország-Szerbia IPA határon átnyúló együttműködési program (PLANTTRAIN, ID: HUSBR/1203/221/173).


Melynek elsődleges célja volt, hogy új és korszerű elemekkel gyarapítsa az Szegedi Tudományegyetem Növénybiológiai Tanszéke és az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karának oktatómunkáját és PhD képzési rendszerét.


A két együttműködő intézmény vállalásai többek között olyan feladatokra irányultak, melyek megalapozzák a korszerű növénybiológiai kutatásokat. Ehhez az elméleti alapot az SZTE Növénybiológiai Tanszék kutatómunkája, a mezőgazdasági gyakorlattal való kapcsolatot a Novi Sad-i Egyetem Mezőgazdasági Karának tudományos tapasztalatai biztosították.


Novenybiologia_kep_3 Novenybiologia_kep_2A másfél éves közös munka azt is nyilvánvalóvá tette, hogy a két intézmény oktató- és kutatómunkájában sok a kapcsolódó szakterület. A projekt céljai közé tartozott továbbá az egyetemisták és fiatal kutatók mobilitásának elősegítése a két intézet között. A projektnek köszönhetően a hallgatók jobban megismerhették a Fruska Gorában élő őshonos növényfajokat és az organikus növénytermesztés módszereit a Vajdaságban. Mivel Magyarország déli részén és a Vajdaságban szinte azonos éghajlati és hőmérsékleti viszonyok uralkodnak, a növényvilág is hasonló, ezért a két egyetem közötti tapasztalatcsere és a közös munka nagyon fontos és hasznos lehet a növénytermesztés és növénybiológiai alapkutatások összekapcsolódása során. Az együttműködés keretében a részvevők több agrárkutató- és fejlesztő intézetet is meglátogattak. 2015. tavaszán Szegeden, 2016 májusában pedig Újvidéken rendeztek közös tudományos konferenciát, ahol a résztvevő oktatók és kutatók bemutathatták a projekt időtartama alatt és a közös témákban elért legújabb eredményeiket. A PhD hallgatók a program keretében tartott szemináriumok, műhelymunkák és tanulmányi kirándulások alkalmával bővíthették ismereteiket és módszertani tárházukat. A csereprogramnak köszönhetően a hallgatók hasznos gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek a két intézmény kutatási témáiban.


Novenybiologia_kep_4

Képgaléria

09.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • november 12.
  18:00 - 19:30
  Újabb 21. századi, mindannyiunkat érintő és érdeklő téma, újabb kivételes felkészültségű előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán - vendégünk Steigervald Krisztián generációkutató, marketing szakember!
  Steigervald Krisztián 1999 óta foglalkozik a generációkkal, szakdolgozatát is ebből írta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Nyolc évig dolgozott vezetőként a piackutatással foglalkozó GfK-ban, majd 2011-ben megalapította saját tanácsadó és piackutató cégét, az Emocionális Marketing Kft-t. A cég az elmúlt 7 évben több mint 100 multinacionális cég sikeres partnere volt.
  Krisztián egyedülálló módon mind a 6 ma élő generációval foglalkozik üzleti szinten is, a cégeknek marketing és HR témában ad tanácsokat, tart intergenerációs tréningeket, fókuszcsoportokat, előadásokat és csapatépítő napot. Kedvenc területe a marketing-kutatás és a marketing-pszichológia új irányú használata és összekapcsolása.
  Krisztián emellett a Lánchíd Rádió marketing szakértője volt, az Üzlet&Pszichológia marketing-témájú szerzője, állandó meghívott előadó a Corvinuson és a pécsi Közgázon, oktató a BKF-en, valamint egyéni coach, okleveles brief-coach, life-coach. Végül és nem utolsósorban: nagyszerű előadó!
  Steigervald Krisztián előadását minden szülő, nagyszülő, pedagógus számára "KÖTELEZŐ" programként javasoljuk, de jó szívvel ajánljuk a fiatalabb generációk képviselőinek figyelmébe is.
 • november 13.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  10:00 - 16:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete pszichológiatörténeti konferenciát szervez abból az alkalomból, hogy Szegeden 90 éve jött létre Magyarország első tartósan működő egyetemi lélektani intézete Várkonyi Hildebrand Dezső vezetésével. A konferenciára várunk minden érdeklődőt! A konferencia programja megtekinthető a konferencia honlapján, az előadások összefoglalóival: https://www.szegedikonferencia2019.com

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus