MOL_MESTER-M_Dij_2020

MOL MESTER-M Díj

A jelöléseket 2020. december 31-ig várjuk.

KIK LEHETNEK JELÖLTEK?


Tanárok, edzők, nevelők

  • akik 10-18 év közötti fiatalokat oktatnak, nevelnek, segítenek, képeznek, kísérnek, vagy diákcsoportok, csapatok fejlődését segítik, szakköröket vezetnek, diákjaik iskolán kívüli tevékenységét, szakmai pályafutásukban történő elindulását önzetlenül és eredményesen segítik;
  • akik figyelnek azokra a gyerekekre, akiknek egyébként családi hátterük vagy anyagi lehetőségeik miatt nem, vagy csak kevés lehetőségük lenne arra, hogy kiemelkedjenek, fejlődjenek, továbblépjenek;
  • akik olyan fórumokat hívtak életre (versenyek, találkozók, alapítványok, egyesületek, önképzőkörök stb.), amelyek elősegítették a gyerekek és fiatalok továbblépését, tehetségük kibontakoztatását;
  • akik több évtizedes pályafutásuk során bizonyították, hogy szakmai és emberi kvalitásaik miatt egyaránt érdemesek az elismerésre, akik a nevelők, tanárok, sportági edzők közösségének a megbecsülését, elismerését is bírják.

A kuratórium célja, hogy a több évtizede tevékenykedő, jó eredményeket elérő pedagógusok mellett legalább egy fiatal, max. 10-15 éve a pályán lévő tanár, edző munkáját is elismerje.


A legérdemesebb jelöltek közül évente egyszer a MOL Alapítvány kuratóriuma 10 személyt választ ki a sport, a művészet, a bölcsészet-, valamint a tudomány területeiről, és a MESTER-M díjban részesíti. A MESTER-M díj anyagi és erkölcsi elismerés, a díj értéke 1.000.000 forint személyenként.


2020.december 31-ig várjuk a jelöléseket az alábbi linken:

JELÖLÉS BENYÚJTÁSA A MESTER-M DÍJRA


„Kedvenc Online Tanárom” különdíj 2020

Várjuk továbbá a jelöléseket azokra a pedagógusra (tanárok és edzők), akik a COVID-19 járvány során az online oktatásra történő átállásban kimagasló munkát végeztek, biztosítani tudták a tananyag folyamatos átadását és meg tudták őrizni diákjaikkal a közvetlen kapcsolatot, segítették őket a digitális oktatásra történő átállásban vagy különösen innovatívak voltak a 2020. március-június közötti kényszerű online oktatási időszakban.

2020-ban 10 fő nyerheti el a „Kedvenc Online Tanárom” különdíjat, amelynek tiszteletdíja nettó 200.000 forint személyenként.


A jelöléseket 2020. december 31-ig lehet benyújtani az alábbi felületen:

JELÖLÉS BENYÚJTÁSA A KEDVENC ONLINE TANÁROM KÜLÖNDÍJRA


2020. évi felhívás és további részletek itt olvashatók:
https://www.molalapitvany.hu/cikk/mol-mester-m-dij


A 2019. évi jelöltek közül a MOL Mester-m Díjat az alábbi pedagógusok kapták meg:


Természettudományos szaktanár kategóriában:
Erdősné Németh Ágnes, informatika- és matematikatanár (Nagykanizsa)
Hóbor Sándor, fizikatanár (Eger)
Karasz Gyöngyi, kémiatanár (Gödöllő)
Dr. Koncz Gábor, biológiatanár (Kisvárda)


Művészet kategóriában:
Demel Eszter, karnagy (Veszprém)
Nagy László, rajz és vizuális művészet- és művészettörténet tanár (Szeged)
Radics Miroslav Péter, klarinét művész-tanár (Pécs)


Sport kategóriában:
Eperjesi László, atlétika edző (Békéscsaba)
Gyimes Nikolett, cselgáncs edző (Győr)
Török Lóránd, testnevelés tanár (Pannonhalma)


A MOL Alapítvány a 2019. évi jelöltek közül első ízben oklevéllel ismerte el azok pedagógiai munkásságát, akiknek a neve az értékelés során az ún. short listre, a szűkített listára felkerült ezzel is jelezve, milyen közel álltak maguk is a díj elnyeréséhez. Ők az alábbi természettudományos szaktanárok, művésztanárok és utánpótlás edzők voltak:


Bakk János, fizikatanár (Kecskemét); Beliczay Krisztián, kosárlabda edző (Budapest); Benedek Krisztina Mária, népi ének- és néptánctanár (Gödöllő); Bikfalvy Ádámné, magánénektanár (Budapest); Bodnár Sándor, oboa- és klarinéttanár (Zalaszentgrót); Dávid László, vívó edző (Debrecen); Dlusztus Péter, matematikatanár (Pécs); Dr. Jánossyné Dr. Solt Anna Mária, biológiatanár (Budapest); dr. Siposs András, fizikatanár (Budapest); Fodor Ágnes, úszó edző (Tiszaújváros); Koncz Károly, fizikatanár (Pécs); Linzenbold Gábor, klarinét- és szaxofontanár (Debrecen); Miroslav Bajin, vízilabda edző (Debrecen); Nagy István, kémiatanár (Bonyhád); Nánay Mihály, történelemtanár (Budapest); Pótáné Márton Mária, matematikatanár (Eger); Szokolai Tibor, fizikatanár (Budapest); Szucsák László, sportlövő edző (Budapest); Szurmik Zoltán, magyar nyelv, irodalom- és drámatanár (Budapest); Tánczos Krisztina, magyar nyelv, irodalom- és drámatanár (Dunaújváros); Tutrai Tamás, gyorskorcsolya edző (Szeged); Varga István, csellótanár (Budapest); Varga István, fizikatanár (Ajak); Zátonyi Szilárd, biológiatanár (Győr).


(2007-2014 között MOL Tehetséggondozásért Díj néven adtuk át az elismerést.)

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket

fb-logo in-logo yt-logo