Gyász gyertya

Gyászhír

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Diós Kristóf biológia BSc hallgatónk, akitől egy kiállítás megnyitójára saját magáról írt soraival búcsúzunk:

„1994-ben születtem Békéscsabán, azóta Dévaványán élek. A természet iránti szeretetem már gyerekkoromban kialakult, ezt tovább növeltél a különböző madárgyűrűző és természetvédelmi táborokban való részvételek. Eleinte csak távcsővel jártam a határt, majd hazai fotósok munkáját látva egyre jobban érdekelt a természetfotózás, valamint szerettem volna másoknak is megmutatni lakóhelyünk egyedülálló természeti értékeit. Vadászirodalomon nőttem fel, így nem áll messze tőlem ez a kultúra sem. Sőt! Fotóim között elsősorban vadászható vadfajokkal találkozik a kedves néző. 2012 nyarán jutottam hozzá első tükörreflexes fényképezőgépemhez, azóta próbálom komolyabban művelni a fotózást, amit abszolút autodidakta módon tanultam. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem biológia szakos hallgatója vagyok, ahol az aranysakálról végzek etnozoológiai kutatásokat. Fotóim 90%-a itthon, Dévaványán készült. Számomra a fotózás a kikapcsolódást, a kihívást jelenti, minden szabadidőmet a természetben töltöm. Az érzés, amikor egy vadállat sokkal fejlettebb és kifinomultabb érzékszerveit ki tudom játszani, leírhatatlan és megunhatatlan.”

Dios_Kristof

Diós Kristóf


„...hittem a vadászati könyvek minden fajtájában, a tengerikígyóban, a hétfejű sárkányban, a borzfuvarban, a bárányt vezető farkasban, és mindenben, ami életteljes, misztikus, elérhetetlen, megmagyarázhatatlan – fantázia és álom volt. És sohasem bántam meg. Néha – majdnem mindig nem azt találtam, ami a könyvekben meg volt írva, hanem annál sokkal többet. Békességet, magányt, halat, vadat, madarat, de mindig találtam valamit, és a végén – nem mondom, hogy nagy érték – de megtaláltam: - magamat.” /Fekete István/


Képgaléria

07.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • október 28.
  18:00 - 19:00
  Előadó: Prof. Dr. Csermely Péter Széchenyi-díjas magyar biokémikus, hálózatkutató
  További információ: www.pedagogiaiestek.hu
  A Mentor(h)áló és az IH közös rendezvénye
  Belépőjegy 2300 Ft, SZTE-kártyával, diákigazolvánnyal, pedagógusigazolvánnyal 1600 Ft
 • november 4.
  14:00 - 16:00
 • november 12.
  18:00 - 19:30
  Újabb 21. századi, mindannyiunkat érintő és érdeklő téma, újabb kivételes felkészültségű előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán - vendégünk Steigervald Krisztián generációkutató, marketing szakember!
  Steigervald Krisztián 1999 óta foglalkozik a generációkkal, szakdolgozatát is ebből írta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Nyolc évig dolgozott vezetőként a piackutatással foglalkozó GfK-ban, majd 2011-ben megalapította saját tanácsadó és piackutató cégét, az Emocionális Marketing Kft-t. A cég az elmúlt 7 évben több mint 100 multinacionális cég sikeres partnere volt.
  Krisztián egyedülálló módon mind a 6 ma élő generációval foglalkozik üzleti szinten is, a cégeknek marketing és HR témában ad tanácsokat, tart intergenerációs tréningeket, fókuszcsoportokat, előadásokat és csapatépítő napot. Kedvenc területe a marketing-kutatás és a marketing-pszichológia új irányú használata és összekapcsolása.
  Krisztián emellett a Lánchíd Rádió marketing szakértője volt, az Üzlet&Pszichológia marketing-témájú szerzője, állandó meghívott előadó a Corvinuson és a pécsi Közgázon, oktató a BKF-en, valamint egyéni coach, okleveles brief-coach, life-coach. Végül és nem utolsósorban: nagyszerű előadó!
  Steigervald Krisztián előadását minden szülő, nagyszülő, pedagógus számára "KÖTELEZŐ" programként javasoljuk, de jó szívvel ajánljuk a fiatalabb generációk képviselőinek figyelmébe is.

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus