Bezár

Hírarchívum

dron_agrar

Kiválósági pályázati felhívás

Kiválósági pályázati felhívás

2021. május 13.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara pályázatot hirdet a 2017. január 1. után végzett diplomások számára. A pályázaton olyan agrár, természettudományi vagy mérnöki szakterületen szerzett BSc vagy MSc diplomadolgozattal lehet részt venni, témától függetlenül, amelyet 2017. január 1. után védett meg a szerzője.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázaton való részvételhez a PÁLYÁZATI ŰRLAPOT kell kitölteni és mellékelten be kell nyújtani a dolgozatot pdf formátumban. Amennyiben a pályázó rendelkezik vele, a dolgozatra kapott bírálatot (bírálatokat) pdf formátumban kell benyújtani.


A jelentkezéseket a loyola.eva@mgk-u-szeged.hu e-mail címre várják a kiírók 2021. július 15-ig.

 

A pályázatokat az agrár, természettudományi és mérnöki szakterületen egy-egy szakértői bizottság fogja elbírálni, és szakterületenként a legjobbnak tartott négy dolgozat, azaz összesen 12 dolgozat közül egy közös ülésen választják ki az első három helyezettet.


Az értékelés fő szempontja a dolgozatok innovatív jellege, de nem szükséges, hogy a téma bármilyen módon a precíziós mezőgazdasághoz kapcsolódjon.


A nyertes pályázók olyan széleskörű precíziós mezőgazdasági képzésben vehetnek részt, amely felöleli a téma minden szakterületét, és kifejezett hangsúlyt helyez a drónos alkalmazásokra.

 

Az SZTE Mezőgazdasági Kar a – tervek szerint – a hallgatókkal tanulmányi kirándulást tesz a világ legnagyobb mezőgazdasági technológiai szakvásárára, a hannoveri Agritechnica-ra, amit 2022. február 27. és március 5. között rendeznek (https://www.agritechnica.com/en/).


A képzési program (http://www.mgk.u-szeged.hu/oktatas/kepzesek/szakiranyu-kepzesek/precizios) folyamatos fejlesztése révén a szakmérnökök olyan elemzési technikák birtokába jutnak, amelyek csak sok év múlva kerülnek be a standard piaci szolgáltatások közé, így lépéselőnyben lehetnek ezen a gyorsan fejlődő szakterületen.


A bíráló bizottság fenntartja magának a jogot, hogy ne osszon ki első díjat, amennyiben a benyújtott pályázatok száma és minősége ezt indokolja.


Díjak:

 

  1. díj 600.000 Ft értékben 100% tandíjmentesség az SZTE MGK precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szakon
  2. díj 450.000 Ft értékben 75% tandíjmentesség az SZTE MGK precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szakon
  3. díj 300.000 Ft értékben 50% tandíjmentesség az SZTE MGK precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzési szakon

SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek