_MG_0196

A Szegedi Tudományegyetem kitelepül a SZIN-re

Futurisztikus sátorral, interaktív kiállítással és naponta frissülő kiadvánnyal várja az érdeklődőket az idei Szegedi Ifjúsági Napokon az SZTE. Augusztus 25 –29. között a rendezvény hangulatához illeszkedő, ugyanakkor extravagáns helyszínen kínál fiatalos, szórakoztató és ismeretterjesztő programokat a szegedi egyetem.

A Szegedi Tudományegyetem 100 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Szegeden. Egy héttel a jubileumi tanév kezdete előtt viszont még az önfeledt bulizásé lesz a főszerep. A nagysikerű Pont Ott Parti után ismét együtt kapcsolódhatnak ki az SZTE polgárai és leendő hallgatói. A koncerteket a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői biztosítják az újszegedi partfürdőn, ahová idén is több ezer fiatalt várnak. A fesztiválozók között jelentős számban lesznek jelen a Szegedi Tudományegyetem hallgatói és azok a középiskolások, akik a következő években döntenek a továbbtanulásukról.

 

Utóbbiak választását szeretné megkönnyíteni az SZTE azzal, hogy egy futurisztikus sátorral kitelepül a partfürdőre. A helyszínen a folyamatosan elérhető tájékoztató és ismeretterjesztő anyagokon kívül különböző aktivitásokra is számíthatnak az érdeklődők. Egy naponta frissülő kiadvány mellett izgalmas beszélgetések és ajándéktárgyakért zajló játékok is színesítik a bulizók napjait.

 

A kerek évforduló alkalmából a látogatók egy interaktív kiállításon megismerkedhetnek az egyetem elmúlt évszázadának legérdekesebb és legfontosabb momentumaival.

 

A játékos kihívások és az exkluzív közösségi tér mellett minden nap különleges meglepetésben lehet része annak, aki az SZTE sátrát felkeresi. A tervezett programok között szerepel egy pódiumbeszélgetés Kárász Annával, az SZTE alumnájával, aki az idei Tokiói Olimpia kajak négyesek versenyszámában aranyérmet nyert. A Szegedi Tudományegyetem karai közül több is bemutatkozik a rendezvényen. Ugyanakkor a látogatók választ kaphatnak arra a kérdésre is, hogyan lehet havi 150 ezer forintot keresni egy jó ötlet kidolgozásával az SZTE-n.

 

A részletes program és a rendezvényen készülő kiadvány elérhető lesz az SZTE honlapján.

 

A Szegedi Tudományegyetem szeretné a fiatal generáció körében is tudatosítani az intézmény oktatásban, kutatásban és gyógyításban betöltött szerepét. Szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az SZTE a régió kulturális és gazdasági életének fontos szereplője. Erre teremt remek alkalmat a Szegedi Ifjúsági Napok, a megszokottnál kötetlenebb formában.


SZTEinfo

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket