SZTE_Rektori_0008_epulet-2

Közérdekű közlemény

A 2021. évi XXIII. törvény szerint a Szegedi Tudományegyetem általános jogutódlással átalakult. A korábban központi költségvetési szerv jogállású Szegedi Tudományegyetem 2021. augusztus 1-től a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány fenntartásába került, és a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány fenntartásában egyéb közhasznú szervezetként működik tovább.

Tekintettel arra, hogy a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 117/C. § (3) bekezdése alapján általános és kizárólagos jogutódlás történt, az átalakulás a Szegedi Tudományegyetem szerződéses kapcsolatait nem érinti, az Egyetem szerződésen alapuló jogai és kötelezettségei változatlanok maradnak.

 

A jogállásváltozás következtében a Szegedi Tudományegyetem egyes azonosító adatai, adószáma, statisztikai számjele 2021. augusztus 1-jével megváltoztak.

 

A Szegedi Tudományegyetem 2021. augusztus 1-től érvényes adóazonosító száma: 19308650-2-06

 

A jogállásváltozás az Egyetem pénzforgalmi számlái tekintetében nem okoz változást, az Egyetem számlavezető pénzintézete 2021. augusztus 1. után is a Magyar Államkincstár, a számlaszámok változatlanok maradnak.

 

A Szegedi Tudományegyetem 2021. augusztus 1-től hatályos pénzügyi és statisztikai adatai az Egyetem honlapján elérhetők a https://u-szeged.hu/gsz/szte-altalanos-penzugyi-es-statisztikai-adatai címen.


 

SZTEinfo


Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket