Nevtelen_terv

A hazai kis- és középvállalkozások nemzetközi sikereit segíti az SZTE projektje

10 közép-európai projektpartner együttműködésével már közel két éve sikeresen valósul meg, a ProsperAMnet – Az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártók (Advanced Manufacturers) hálózatának szolgáltatási teljesítményének és export eredményeinek fejlesztése – elnevezésű projekt az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia csoportjának közreműködésével.

A ProsperAMnet projektben egy olyan Szervíz-Export Radart fejlesztettek ki, amely nagyon hasznos eszköz lesz az előrehaladott gyártástechnológiát alkalmazó gyártók körében, exportteljesítményük növelésére. A radar lehetővé teszi, hogy a kis-és középvállalkozások is kilépjenek a nemzetközi piacra, ott hatékonyabban működjenek.


A projekt hírlevelében bővebben is lehet olvasni az újonnan kifejlesztett és bemutatott eszközről. A hírlevél ide kattintva elérhető.

 

Bővebb információ a projektről a következő linken található: www.interreg-central.eu/prosperamnet


A projekt időtartama: 36 hónap (2019. 04. 01. – 2022. 03. 31.)


Projekt költség (SZTE): 179.880,36 EUR melynek 85%-a ERFA vissza nem térítendő támogatás, 15%-a a magyar állam által nyújtott támogatás.

További részletek: Dr. Berend Gábor, adjunktus, SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia, e-mail: berendg@inf.u-szeged.hu

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket