Pedagogiai-estek-logo-szlogennel-hosszu-1024x434

Évadzáró előadások a Mentor(h)álóban!

November 25-26-án, valamint december 2-3-án is dupla előadást kínál több százfős törzsközönsége számára a szegediek közkedvelt sorozata, a Mentor(h)áló Pedagógiai esték.

Szeged város és a dél-alföldi régió egyik legsikeresebb esti programsorozatában hamarosan elérkezik az őszi évadzárás "pillanata": a Mentor(h)áló Pedagógiai esték sorozatban egyetlen hét leforgása alatt 4 nagyszerű előadást kínálnak a közönség számára.

 

November 25-én, hétfőn este az ősz legizgalmasabb előadása jön – a Mentor(h)áló Pedagógiai esték sorozat vendége a kivételes felkészültségű üzletember, Simó György.

Felkészült-e az emberiség a robotok, a mesterséges intelligencia fogadására? Valós lehet-e az a félelem, hogy a digitalizációnak köszönhetően munkahelyek milliói szűnhetnek meg a világon?
Beszélünk-e, gondolkodunk-e az emberiséget érő változásokról, van-e erre irányuló jövőkép a fejünkben? Simó Györgynek van...

Az előadás címe: Felesleges emberek? Túlélési stratégiák a 21. századra

További részletek itt és itt.

 

November 26-án, kedden este érkezik az IH színpadára Szabó András, a szegediek közkedvelt festőművésze, művésztanára. Szabó András előadása az egyetemes művészettörténet egyik legismertebb és legjelentősebb alakja, Leonardo da Vinci előtt tiszteleg majd, halálának 500. évfordulója alkalmából.

Az előadás csokorba szedi a Leonardóval kapcsolatos legújabb kutatások legérdekesebb eredményeit és Leonardo festményei is új megvilágításban szerepelnek majd az előadás során.

Az előadás címe: Az ismeretlen Leonardo

További részletek itt és itt.  

 

A Mentor(h)áló Pedagógiai esték eddigi történetének egyik legsikeresebb előadója december 2-án, hétfőn este visszatér. Dr. Bánki György pszichiáter egy olyan témát jár körbe előadásában, melyben mindannyian érintettek lehetünk. Az előadás témája a magány.

Mit is jelent vajon az a fogalom, hogy magány? Hogyan alakulhat ki egy látszólag normális családban az, hogy a gyermek magányossá válik?

Dr. Bánki György fanyar humorú, élvezetes és elgondolkodtató előadása a következő hetek egyik legnagyobb élménye lesz. A december 2-i előadás különlegessége, hogy dr. Bánki György - a felnőttkori magány mellett - a magány kialakulásának gyermekkori útjairól is beszél majd.

Az előadás címe: Így készül a magány...

További részletek itt és itt.

 

Énekelni jó, énekelni menő dolog! - állítja dr. Tóth Árpád karnagy!

Egy rendkívül tehetséges, elkötelezett és agilis fiatalember lesz a nagysikerű Pedagógiai esték c. sorozat őszi évadzáró előadásának vendége. Az őszi évad energiabombája december 3-án érkezik a nagysikerű Pedagógiai esték színpadára. Dr. Tóth Árpád karnagy, egyetemi és középiskolai tanár a Csíkszerda improvizációs kórus vezetője, a Kórusok Éjszakája megálmodója és főszervezője.

Miért ciki manapság az emberek többsége szerint énekelni? Mit lehet tenni azért, hogy „éneklőbb emberek” legyünk? Milyen többletet adhat a hétköznapokhoz a rendszeres éneklés? Miért alkotnak jobb közösséget azok, akik énekelnek, mint azok, akik nem?


Az előadás címe: Éneklőbb emberek

További részletek itt és itt.

A Mentor(h)áló által szervezett programok legfrissebb hírei itt olvashatóak.


SZTEinfo

Képgaléria

01.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus