szte_nyilt_nap_ttik_2018

SZTE Egyetemi Nyílt Nap - Természettudományi és Informatikai Kar programjai

Érdekel milyen egy egyetemi előadás? Szeretnéd tudni, hogyan zajlik egy matematika- vagy földrajzóra az egyetemen? Gyere és hallgass bele az egyik természettudományos kurzusunkba az SZTE Egyetemi Nyílt napon, 2018. november 29-én!


A rendezvény regisztrációköteles! (Regisztráció)


A Szegedi Tudományegyetem SZTE Nyílt Nap rendezvény / TTIK Nyitott előadásokra regisztrációs segédlet (PDF)


Időpont

Tudományterület

Cím

Előadók

8:00-8:30

KÉMIA

"Mesterséges lótuszlevél"

Deák Ágota

8:30-9:00

FIZIKA

"A gravitációs hullámok, mint a közelmúlt szenzációs detektálásai"

Dr. Kun Emma

9:00-9:30

FÖLDRAJZ

"Földrajzi és földtudományi bemutató"

Kolcsár Ronald - PhD hallgató

9:30-10:00

MATEMATIKA

Matematikai érdekességek

Kovács-Kószó Eszter,

Lukács Péter és

Tóth Endre - PhD hallgatók

10:00-10:30

KÖRNYEZETTUDOMÁNY

"Nanoanyagok a környezet szolgálatában"

Almási Enikő, Tóth Zsejke-Réka

10:30-11:00

BIOLÓGIA

"A csontok titkai"

Váradi Orsolya, Tihanyi Balázs

11:00-11:30

INFORMATIKA

"Mérések beágyazott rendszerekkel"

Dr. Kincses Zoltán, Schaffer László

13:45-14:30


(Központi tájékoztató a Kongresszusi teremben)

Dr. Farsang Andrea

Képgaléria

04.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • november 12.
  18:00 - 19:30
  Újabb 21. századi, mindannyiunkat érintő és érdeklő téma, újabb kivételes felkészültségű előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán - vendégünk Steigervald Krisztián generációkutató, marketing szakember!
  Steigervald Krisztián 1999 óta foglalkozik a generációkkal, szakdolgozatát is ebből írta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Nyolc évig dolgozott vezetőként a piackutatással foglalkozó GfK-ban, majd 2011-ben megalapította saját tanácsadó és piackutató cégét, az Emocionális Marketing Kft-t. A cég az elmúlt 7 évben több mint 100 multinacionális cég sikeres partnere volt.
  Krisztián egyedülálló módon mind a 6 ma élő generációval foglalkozik üzleti szinten is, a cégeknek marketing és HR témában ad tanácsokat, tart intergenerációs tréningeket, fókuszcsoportokat, előadásokat és csapatépítő napot. Kedvenc területe a marketing-kutatás és a marketing-pszichológia új irányú használata és összekapcsolása.
  Krisztián emellett a Lánchíd Rádió marketing szakértője volt, az Üzlet&Pszichológia marketing-témájú szerzője, állandó meghívott előadó a Corvinuson és a pécsi Közgázon, oktató a BKF-en, valamint egyéni coach, okleveles brief-coach, life-coach. Végül és nem utolsósorban: nagyszerű előadó!
  Steigervald Krisztián előadását minden szülő, nagyszülő, pedagógus számára "KÖTELEZŐ" programként javasoljuk, de jó szívvel ajánljuk a fiatalabb generációk képviselőinek figyelmébe is.
 • november 13.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  10:00 - 16:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete pszichológiatörténeti konferenciát szervez abból az alkalomból, hogy Szegeden 90 éve jött létre Magyarország első tartósan működő egyetemi lélektani intézete Várkonyi Hildebrand Dezső vezetésével. A konferenciára várunk minden érdeklődőt! A konferencia programja megtekinthető a konferencia honlapján, az előadások összefoglalóival: https://www.szegedikonferencia2019.com

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus