Általános tájékoztató

Tájékoztató:

A környezettudománnyal kapcsolatos képzések napjainkra szerte a világon népszerűvé váltak. A Szegedi Tudományegyetemen komoly múltra tekint vissza mind a környezettudományi kutató, mind a környezettan és a környezetvédelem tanári szakok oktatásában.

A Környezettudományi és Műszaki Intézet legfőbb törekvése, hogy az oktatás szerkezetének rugalmasabbá alakításával több különböző szakmai képzettséget nyújtó kimenetet biztosítson az alapszakon végző hallgatóinak, és ezzel javítsa a munkaerő-piaci pozíciójukat.

Az új (2017-től induló) képzési rendszerben szerezhető végzettségek szintjei:

  • környezettan alapképzés (BSc, 6 félév), amely alkalmazott környezetkutató,
  • környezettudományi mesterképzés (MSc, 4 félév), amely okleveles környezetkutató
  • környezetmérnök alapképzés (BSc, 7 félév), amely környezetmérnök  
  • környezetmérnök mesterképzés (MSc, 4 félév), amely okleveles környezetmérnök diploma kiadásával zárul.
  • A legtehetségesebb hallgatók a végzés után doktori képzésben (PhD) vehetnek részt a Környezettudományi Doktori Iskola keretében

Friss Hírek

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány külföldi ösztöndíjprogramot hirdet 2020/2021 I. félévre. A külföldi ösztöndíj keretein belül a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány azokat a tehetséges MSc és PhD hallgatókat kívánja anyagilag támogatni, akik vízvédelemmel vagy más természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, illetve zöld innovációval kapcsolatos témában szeretnének a lehető legjobb egyetemi tanulmányi lehetőséghez jutni, külföldön.

Az alapítvány 2020. szeptember 1. – 2021. január 31. közötti időszakra vállalja a tanulmányokkal kapcsolatos költségek fedezését, a pályázati kiírásban meghatározott értékhatáron belül.

Az ösztöndíjprogramról további információk az alábbi oldalon érhetőek el: https://kbka.org/palyazatok/kulfoldi-osztondijprogram/