MAGYAR NÖVÉNYBIOLÓGIAI TÁRSASÁG


MAGYAR NÖVÉNYBIOLÓGIAI TÁRSASÁG


Képviselői: Dr. Györgyey János, elnök és Dr. Görgényi Miklósné Dr. Tari Irma, titkár

Kapcsolattartás: Dr. Görgényi Miklósné Dr. Tari Irma

Levelezési cím: 6726 Szeged Közép fasor 52.

Tel: 62/544-307

e-mai: tari@bio.u-szeged.hu

Adószám: 19086051-1-06


Alakulás éve: 1991

Számlaszám: OTP Bank 11735005-20350826

Jogállása: közhasznú

Alapítók: Barnabás Beáta, Bérczi Alajos, Borbély György, Cseh Edit, Erdei László,


Gombos Zoltán, Horváth Gábor, Kovács Géza, Láng Ferenc, Lehoczki Endre, Mustárdy László, Páldi Emil, Sági Ferenc, Solymosi Ferenc, Szigeti Zoltán, Tuba Zoltán, Zsoldos Ferenc.

A szervezet célja:

a.) mindazok szakmai, tudományos tevékenységének összefogása, koordinálása, akik Magyarországon a növényélettannak, vagy annak valamely ágának kutatásával, oktatásával, a kutatás szervezésével, illetve alkalmazásával foglalkoznak, vagy az iránt érdeklődnek,

b.) fórumok biztosítása hazai és nemzetközi növényélettani tudományos eszmecserék, viták céljából,

c.) a hazai növényélettani kutatás képviselete a Federation of European Societies of Plant Physiology szervezetében, valamint a nemzetközi szakmai életben, elősegítve a társaság tagjainak nemzetközi kapcsolatit, a tudományág hazai művelőinek integrálását a nemzetközi tudományos életbe.

d.) a szervezet tevékenységének nyilvánossága révén és más módon a lakosság növényélettani ismereteinek bővítése.


A szervezet tevékenységi köre:

A társaság tevékenységét a fenti célok elérése érdekében szervezett módon kívánja folytatni. Ennek során kapcsolatot tart a Federation of European Societies of Plant Physiology-val, a társtudományok hazai és nemzetközi szakmai társaságaival, a kutató intézetek és a felsőoktatási intézmények, valamint a Magyar Tudományos Akadémia illetékes egységeivel.Alapítvány a Biotechnológiai Nevelés és Oktatás Korszerűsítésért (röv.: ALBINOK)

Címe: 6726 Szeged, Közép fasor 52.

Adószáma: HU 19561022

Képviselő, a Kuratórium elnöke: Prof. Dr. Kovács Kornél


Az Alapítvány legfőbb célja, hogy tevőlegesen hozzájáruljon ahhoz, hogy Magyarországon, és különösképpen Szeged városában a megújuló energia és biotechnológia területén folyó kutatás, valamint oktatás szélesebb társadalmi összefogást és effektív anyagi segítséget kapjon. Ezen Alapítvány létrehozásával kívánják az alapítók az ilyen irányú támogatások koncentrálódását elérni, és konkrét programokban való hatékony megvalósulásukat elősegíteni.

 

Képgaléria

01.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

  • május 27.
    18:00 - 19:00
    "Már az újszülöttekre is hatnak a digitális eszközök, ezért nem lehet elég korán kezdeni a nethasználattal kapcsolatos szülői tudatosságot. Persze a problémák jó részével csak akkor találkozik a szülő, ha a gyereke már kamasz lett, de azért akkor sem vagyunk teljesen eszköztelenek, ha segíteni szeretnénk. A támogatási és beavatkozási lehetőségekről, az "elég jó digitális szülőségről", kortárs online zaklatásról és iskolai netes konfliktusokról is szól majd az előadás."
    Jegyinformációk: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/GYURKO200317
    Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus