Gyakornoki pályázati felhívás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (a továbbiakban: KKM) Nemzetközi Fejlesztési Főosztálya 6 hetes szakmai gyakornoki programra hirdet pályázatot a kül- és fejlesztéspolitika iránt érdeklődő, felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók számára.

A gyakornoki programban való részvétel során a hallgatók betekintést nyerhetnek Magyarország nemzetközi fejlesztéspolitikai tevékenységébe, megismerkedhetnek a fejlődő világban megvalósuló magyar bilaterális projektekkel, továbbá a multilaterális szervezetek (EU, ENSZ, OECD) fejlesztési tevékenységével. A pályázat kiemelt célja, hogy – a Nemzetközi Fejlesztési Főosztály szakmai bázisát felhasználva – lehetőséget biztosítson a hallgatók számára egy szabadon választott fejlesztéspolitikai témában történő elmélyülésre és kutatásra, ezzel összefüggésben pedig egy szakmai beszámoló/tanulmány elkészítésére a gyakornoki program lezárultjáig.


1. A gyakornoki program időtartama: 2020. június 30. napjáig befejezett 6 hetes gyakorlat. A program rugalmas munkavégzést biztosít, ugyanakkor teljesítésének feltétele heti 20 óra jelenlét.


2. A gyakornoki programra azon hallgató jelentkezhet, aki a pályázat benyújtásának időpontjában rendelkezik:
a) magyar állampolgársággal;
b) aktív hallgatói jogviszonnyal;
c) felsőfokú tanulmányaival összefüggésben legalább 2 lezárt félévvel;
d) elsősorban angol vagy francia nyelvből legalább komplex, középfokú (B2) államilag elismert nyelvvizsga eredményt igazoló bizonyítvánnyal, vagy azzal egyenértékű okirattal;
e) érvényes nemzetbiztonsági ellenőrzöttséggel (vagy ennek hiánya esetén vállalja a nemzetbiztonsági ellenőrzés lefolytatását).


3. A gyakornoki programból kizáró általános feltételek:
a) Nem pályázhat az a személy, aki büntetett előéletű, vagy közügyektől eltiltás hatálya alatt áll.

b) Elutasításra kerülnek továbbá a pályázásra nyitva álló határidőn túl beérkezett,
illetve hiányosan benyújtott pályázatok.


4. A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:
a) hallgatói jogviszony-igazolás;
b) az elektronikus tanulmányi rendszerben szereplő tanulmányi eredmények
másolata;
c) nyelvvizsga bizonyítvány/bizonyítványok másolata;
d) motivációs levél: a jelentkező érdeklődési területének rövid (maximum egy
oldalas) összefoglalása;
e) szakmai önéletrajz;

f) 1 db igazolványkép.


A gyakornoki program hivatalos szakmai gyakorlatnak minősül, melynek teljesítéséről a hallgató kérésére igazolás kerül kiállításra. A gyakornoki program a hallgató számára anyagi juttatást nem biztosít.


A pályázati anyagot elektronikus úton az alábbi címekre kérjük eljuttatni 2019. november 30-ig: szakmaigyakorlat@mfa.gov.hu, valamint nefefo@mfa.gov.hu. Kérjük, a tárgyban a „Szakmai gyakorlat – NEFEFO” kerüljön feltüntetésre.


Felmerülő kérdés esetén érdeklődni az alábbi címen lehetséges: KKM Nemzetközi
Fejlesztési Főosztálya (nefefo@mfa.gov.hu, Tel.: +36 (1) 458 1231).

Képgaléria

03.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • november 12.
  18:00 - 19:30
  Újabb 21. századi, mindannyiunkat érintő és érdeklő téma, újabb kivételes felkészültségű előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán - vendégünk Steigervald Krisztián generációkutató, marketing szakember!
  Steigervald Krisztián 1999 óta foglalkozik a generációkkal, szakdolgozatát is ebből írta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Nyolc évig dolgozott vezetőként a piackutatással foglalkozó GfK-ban, majd 2011-ben megalapította saját tanácsadó és piackutató cégét, az Emocionális Marketing Kft-t. A cég az elmúlt 7 évben több mint 100 multinacionális cég sikeres partnere volt.
  Krisztián egyedülálló módon mind a 6 ma élő generációval foglalkozik üzleti szinten is, a cégeknek marketing és HR témában ad tanácsokat, tart intergenerációs tréningeket, fókuszcsoportokat, előadásokat és csapatépítő napot. Kedvenc területe a marketing-kutatás és a marketing-pszichológia új irányú használata és összekapcsolása.
  Krisztián emellett a Lánchíd Rádió marketing szakértője volt, az Üzlet&Pszichológia marketing-témájú szerzője, állandó meghívott előadó a Corvinuson és a pécsi Közgázon, oktató a BKF-en, valamint egyéni coach, okleveles brief-coach, life-coach. Végül és nem utolsósorban: nagyszerű előadó!
  Steigervald Krisztián előadását minden szülő, nagyszülő, pedagógus számára "KÖTELEZŐ" programként javasoljuk, de jó szívvel ajánljuk a fiatalabb generációk képviselőinek figyelmébe is.
 • november 13.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  10:00 - 16:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete pszichológiatörténeti konferenciát szervez abból az alkalomból, hogy Szegeden 90 éve jött létre Magyarország első tartósan működő egyetemi lélektani intézete Várkonyi Hildebrand Dezső vezetésével. A konferenciára várunk minden érdeklődőt! A konferencia programja megtekinthető a konferencia honlapján, az előadások összefoglalóival: https://www.szegedikonferencia2019.com

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus