HVG_rnagsor_2020

HVG rangsor: a Kar továbbra is a hazai felsőoktatás élmezőnyében szerepel

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara kiválóan teljesít a HVG "Diploma 2020 - Főiskolák és egyetemek rangsora" kiadványában szereplő adatok alapján.

A Kar a harmadik az oktatók kiválósága alapján a hazai felsőoktatás 153 kara közül.


Karunk az éllovas mind a természettudományi mind pedig az informatikai képzést biztosító karok rangsorában az oktatói kiválóság alapján. A hallgatói kiválóság szerinti rangsorban harmadik a természettudományi és hatodik az informatikai képzések listáján.


A HVG az oktatói kiválósági rangsorok kialakításakor figyelembe vette a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az MTA-címekkel rendelkező oktatók arányát, valamint az egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra jutó hallgatók számát. A hallgatói kiválóságot az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvett hallgatók pontátlaga, a nyelvvizsgával felvettek aránya, továbbá a középiskolai tanulmányi versenyen helyezést elértek száma alapján mérte.


Képgaléria

07.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

  • május 27.
    18:00 - 19:00
    "Már az újszülöttekre is hatnak a digitális eszközök, ezért nem lehet elég korán kezdeni a nethasználattal kapcsolatos szülői tudatosságot. Persze a problémák jó részével csak akkor találkozik a szülő, ha a gyereke már kamasz lett, de azért akkor sem vagyunk teljesen eszköztelenek, ha segíteni szeretnénk. A támogatási és beavatkozási lehetőségekről, az "elég jó digitális szülőségről", kortárs online zaklatásról és iskolai netes konfliktusokról is szól majd az előadás."
    Jegyinformációk: http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/GYURKO200317
    Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus