MOL

MOL hírek

A MOL-csoport meghirdeti két, díjnyertes tehetségkereső programját, a Growwwt és a Freshhht.MOL-csoport meghirdeti két, díjnyertes tehetségkereső programját, a Growwwt és a Freshhht. A cél, hogy megtaláljuk és alkalmazzuk a fiatal tehetségeket. A Growww egy pályakezdő program, mely kivételes lehetőséget nyújt a fiataloknak– nemzetközi karriert kezdhetnek és megismerhetik az egyik legösszetettebb iparágat. Jelentkezni április közepéig, a Linkedinen keresztül lehet. Az egyetemteistáknak szóló Freshhh-re is most indul a jelentkezés. A háromfős csapatok március 29-ig, a www.freshhh.net oldalon regisztrálhatnak.


“Izgatottan várjuk az ambiciózus tehetségek jelentkezését! A Growww-al a diplomásoknak lehetőséget kínálunk, hogy megismerhessék és alakíthassák az olaj és gázipart. A mentorjaink segítenek, hogy fiatal szakembereink szakértővé válhassanak, képzéseink pedig, hogy újabb képességeket sajátítsanak el. A Growww több mint egy frissdiplomás program, lehetőség, hogy nemzetközi, több ágazatot átfogó munkatapasztalatot szerezzenek.” – mondta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport HR igazgatója.


A Growww több mint 170 álláslehetőséget kínál mérnöki, közgazdász, IT, természettudományi és társadalomtudományi területeken 13 országban – csak Magyarországon több mint 70 pozíciót. Ezen kívül Ausztriában, Szlovákiában, Németországban, Szerbiában, Szlovéniában, Pakisztánban, Horvátországban, Romániában, Bosznia-Hercegovinában, Olaszországban, Lengyelországban és Csehországban is vannak állásajánlatok. A fiatal szakemberek április közepéig a MOL-csoport LinkedIn oldalán keresztül jelentkezhetnek.


A Freshhh egy izgalmas, az olaj és gázipart szimuláló játék. Azokat az egyetemistákat várja, akik tudásukat valós, az üzleti életből vett helyzeteken keresztül akarják bizonyítani. A versenynek 3 fordulója van, a legjobb 5 csapat május 25-én mérkőzik meg. Összesen 7 és fél millió forintot (25 ezer eurot) nyernek, és esélyük lesz arra, hogy csatlakozzanak a MOL-csoporthoz. Tomáš Pavlík, a Slovnaft mérnöke így fogalmazott: “Miután a Freshhh verseny döntőse lettem, helyet kaptam a Growww programban. A Growww egy nagyszerű lehetőség volt, különösen mert különböző területeket ismerhettem meg a vállalton belül. Sok mindent megértettem az iparágról, például, hogy hogyan működik a finomítás.”


A Growww programról további információ:

http://molgroup.info/en/growww

https://www.facebook.com/growww


A Freshhh-ről pedig itt:

www.freshhh.net

https://www.facebook.com/molfreshhh


A Growww-ról

A Growww egy frissdiplomás program, amely a legtehetségesebb frissdiplomásoknak kínál egyedülálló lehetőséget. Nemzetközi olaj és gázipari vállalatnál kezdhetik meg karrierjüket, professzionális mentorálási programban szerezhetnek tapasztalatokat és nemzetközi munkakörnyezetben bizonyíthatnak. Az egyéves program keretében, az Üzleti Oktatási Programban való részvétellel a hallgatók bepillantást nyerhetnek az olajiparba és szakmai kapcsolatokat alakíthatnak ki. Minden fiatal szakember saját mentort kap a program során. A program befejezése után, a legtöbb résztvevő a MOL-csoportnál folytatja a karrierjét szakértői vagy specialista pozícióban. A Growww program bátorítja a nőket is, hogy jelentkezzenek az olaj és gáziparba – tavaly a jelentkezők 35%-a volt nő, ez jóval magasabb az iparági átlagnál. A Growww 2007-es indulása óta 1770 pályakezdőt vettünk fel.


A Freshhh-ről

A Freshhh egy online nemzetközi diákverseny, mely során 3 fős csapatoknak egy új olajvállalatot kell felépíteniük – a kezdetektől. Kutatási és befektetési döntéseket kell hozniuk, különböző termékek finomítását kell vezetniük és kialakítaniuk a legnyereségesebb termékkínálatot. A legjobb 5 csapat élő döntőben mérkőzik meg egymással. A nyeremény összesen 7 és fél millió forint (25 ezer euro). Emellett a legjobbaknak arra is esélyük nyílik, hogy csatlakozzanak a MOL-csoporthoz.


A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 27 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével három földrész közel 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 11 országában.