TTIK szakfordítói képzés


Várjuk jelentkezését a TTIK szakfordítói képzés I. évfolyamára!


Tisztelt TTIK Hallgató!


Angol-magyar természettudományi szakfordító szakirányú továbbképzési szak I. évfolyama indul az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) és a Természettudományi és Informatikai Kar szervezésében a 2012/2013-as tanévben, mely természettudományi szakfordítói végzettséget biztosít. A képzés során a hallgatók lehetőséget kapnak gyakornoki munkára fordítóirodáknál, végzés után reális munkalehetőséggel.


Jelentkezés feltétele: államilag elismert angol legalább B2 szintű (középfokú), komplex (írásbeli+szóbeli) nyelvvizsga.
Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 10.
Jelentkezés:

Réhon Judit nyelvtanárnál
rehonj@lingo.u-szeged.hu

(végzettség/szak, illetve megszerzett nyelvvizsga megjelölésével)


A képzés időtartama: négy félév
Heti óraszám: 10-12 óra
A képzés díja: 100.000Ft/fő/félév


Azok a jelentkezők, akik C1 komplex (felsőfokú) nyelvvizsgával rendelkeznek, automatikusan felvételt nyernek. A B2 szintű nyelvizsgával rendelkező hallgatók fordításkészségét felmérjük. Azok a jelentkezők, akik ezen a felmérőn megfelelnek, felvételt nyernek az I. évfolyamra. A többi jelentkező számára 0. (előkészítő) évfolyamot indítunk. Az előkészítő tanfolyam az IKI által szervezett felsőfokú szintű nyelvvizsgával zárul. Sikeres vizsga esetén a hallgatók a 2013 szeptemberében induló szakfordítói szakirányú továbbképzési szakon folytathatják tanulmányaikat.


Az előkészítő tanfolyam időtartama: két félév.
Heti óraszám: 6 óra (3x2óra)


A képzés díja: 50.000 Ft/fő/félév

Képgaléria

10.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  11:00 - 13:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus