TTIK

Energia Szabadegyetem

Szeptember 16-án indul az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara által szervezett Energia Szabadegyetem c. előadássorozat, melynek keretében neves szakemberek tartanak előadásokat sokakat érintő és érdeklő kérdésekről.


Az előadásokra péntek délutánonként fél 3-tól kerül sor az SZTE Kiss Árpád tantermében (Béke épület, Rerrich tér), melyekre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Mottónk: Átfogó előadások az energiaforrásokról, az energiafelhasználás tudományos és társadalmi kérdéseiről - hitelesen, közérthetően, mindenkinek.

A részletes program (PDF)


Dr. Kóbor Balázs: Megújuló energiaellátási lehetőségek régiónkban (2011.12.16.) (PDF)

Prof. Dr. Hernádi Klára: Nanotechnológiai kutatások a napenergia-hasznosítás területén (2011.12.02.) (PDF)

Dr. Rovó István: Energetikai beruházások az SZTE-n; Energiafelhasználás köz- és lakóépületekben (2011.11.25.) (PDF)

Prof. Dr. Kovács Kornél: A biohidrogén és a biogáz biotechnológiája (2011.11.18.) (PDF)

Dr. Halász János: A hidrogéngazdaság lehetőségei (2011.11.11.) (PDF)

Dr. Benkő Zsolt (főiskolai tanár, SZTE JGYPK Technika Tanszék): Energiafelhasználás otthonainkban és környezetünkben (2011.10.28.) (PDF) videofelvétel (940 MB) 

Prof. Dr. Aszódi Attila (igazgató, BME Nukleáris Technikai Intézet): Az atomenergia jelene és jövője (2011.10.21.) (PDF)

Prof. Dr. Szabó Gábor (akadémikus, egyetemi tanár): Szennyeződések mérése földgázban és egyéb energiahordozókban (2011.10.14.) (PDF)

Prof. Dr. Hetényi Magdolna: A fosszilis energiahordozók keletkezése (2011.10.07.) (PDF)
Dr. Szanyi János (c. egyetemi docens): A geotermikus energia hasznosítása (2011.09.30.) (PDF)
Dr. Halász János: A biomassza eredetű energiahordozók technológiai és társadalmi kérdései (2011.09.23.) (PDF)


Nyitóelőadás - Prof. Dr. Hannus István: Energiahordozók: történet, gondok, alternatívák (PDF)

Képgaléria

02.jpg

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

 • október 28.
  18:00 - 19:00
  Előadó: Prof. Dr. Csermely Péter Széchenyi-díjas magyar biokémikus, hálózatkutató
  További információ: www.pedagogiaiestek.hu
  A Mentor(h)áló és az IH közös rendezvénye
  Belépőjegy 2300 Ft, SZTE-kártyával, diákigazolvánnyal, pedagógusigazolvánnyal 1600 Ft
 • november 4.
  14:00 - 16:00
 • november 12.
  18:00 - 19:30
  Újabb 21. századi, mindannyiunkat érintő és érdeklő téma, újabb kivételes felkészültségű előadó a nagysikerű Pedagógiai esték színpadán - vendégünk Steigervald Krisztián generációkutató, marketing szakember!
  Steigervald Krisztián 1999 óta foglalkozik a generációkkal, szakdolgozatát is ebből írta a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Nyolc évig dolgozott vezetőként a piackutatással foglalkozó GfK-ban, majd 2011-ben megalapította saját tanácsadó és piackutató cégét, az Emocionális Marketing Kft-t. A cég az elmúlt 7 évben több mint 100 multinacionális cég sikeres partnere volt.
  Krisztián egyedülálló módon mind a 6 ma élő generációval foglalkozik üzleti szinten is, a cégeknek marketing és HR témában ad tanácsokat, tart intergenerációs tréningeket, fókuszcsoportokat, előadásokat és csapatépítő napot. Kedvenc területe a marketing-kutatás és a marketing-pszichológia új irányú használata és összekapcsolása.
  Krisztián emellett a Lánchíd Rádió marketing szakértője volt, az Üzlet&Pszichológia marketing-témájú szerzője, állandó meghívott előadó a Corvinuson és a pécsi Közgázon, oktató a BKF-en, valamint egyéni coach, okleveles brief-coach, life-coach. Végül és nem utolsósorban: nagyszerű előadó!
  Steigervald Krisztián előadását minden szülő, nagyszülő, pedagógus számára "KÖTELEZŐ" programként javasoljuk, de jó szívvel ajánljuk a fiatalabb generációk képviselőinek figyelmébe is.

Kövess minket

Facebook YouTube Twitter Google Plus